Sastojci 8 osoba
225g biscotti keksa
80g lesnjaka
70ml meda
30ml otopljenog putera
Za beli deo
155ml tecnog slaga
250g sira (philadelphia)
30ml mleka
170g bele cokolade
Za tamni deo
155ml tecnog slaga
250g sira (philadelphia)
30ml mleka
170g mlecne cokolade
Za dekoraciju
jagode, maline, borovnice, rendana cokolada
Priprema
1.
Umutiti 310ml slaga i staviti u frizider
2.
Dobro umutiti 250g sira sa 30ml mleka pa u to dodati otopljenu mlaku belu cokoladu pa opet sve ujediniti. Na kraju spatulom polako dodati slag. Izmesati da se sve ujedini i istresti u kalup za hleb (14x23cm) koji smo prethodno oblozili providnom folijom. Staviti u zamrzivac 15 minuta.
3.
Kekse i lesnjake krupnije samleti pa u njih dodati med i otopljen puter. Dobro izmesati pa polovinu smese staviti na beli deo. Malo pritisnuti.
4.
Dobro umutiti 250g sira sa 30ml mleka pa u to dodati otopljenu mlaku mlecnu cokoladu pa opet sve ujediniti. Na kraju spatulom polako dodati slag. Izmesati da se sve ujedini i istresti u kalup pa na to staviti ostatak smese sa keksima. Staviti u frizider preko noci da se sve stegne ili 3-4 sata u zamrzivac. Sutradan preokrenuti na tacnu i dekorisati vocem i cokoladom
5.
Ako nemate kalup za hleb, mozete slagati kolac u case ili u male zdelice.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar