loading...

Obozavam torte sa sirom, ova mi je jedna od najboljih. Brzo se napravi a okus je savrsena kombinacija voca, sira, cokolade i lesnika

 Sastojci 8 osoba

    225g biscotti keksa
    80g lesnjaka
    70ml meda
    30ml otopljenog putera


    Za beli deo
    155ml tecnog slaga
    250g sira (philadelphia)
    30ml mleka
    170g bele cokolade

    Za tamni deo
    155ml tecnog slaga
    250g sira (philadelphia)
    30ml mleka
    170g mlecne cokolade

    Za dekoraciju

    jagode, maline, borovnice, rendana cokolada


Priprema

    1.

    Umutiti 310ml slaga i staviti u frizider

   
    2.

    Dobro umutiti 250g sira sa 30ml mleka pa u to dodati otopljenu mlaku belu cokoladu pa opet sve ujediniti. Na kraju spatulom polako dodati slag. Izmesati da se sve ujedini i istresti u kalup za hleb (14x23cm) koji smo prethodno oblozili providnom folijom. Staviti u zamrzivac 15 minuta.
    3.

    Kekse i lesnjake krupnije samleti pa u njih dodati med i otopljen puter. Dobro izmesati pa polovinu smese staviti na beli deo. Malo pritisnuti.
    4.

    Dobro umutiti 250g sira sa 30ml mleka pa u to dodati otopljenu mlaku mlecnu cokoladu pa opet sve ujediniti. Na kraju spatulom polako dodati slag. Izmesati da se sve ujedini i istresti u kalup pa na to staviti ostatak smese sa keksima. Staviti u frizider preko noci da se sve stegne ili 3-4 sata u zamrzivac. Sutradan preokrenuti na tacnu i dekorisati vocem i cokoladom
    5.

    Ako nemate kalup za hleb, mozete slagati kolac u case ili u male zdelice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar