loading...

Ovaj put sam konačno uspjela napraviti sladoled za koji nikad ne bi rekli da je domaći i bez šećera.

 Sastojci

    4 jaja
    500ml slatkog vrhnja (36% mliječne masti)
    5 kašika meda


 Priprema

    1.

    Slatko vrhnje dobro ohladiti (u zamrzivaču 30 minuta ili u frižideru 2 sata). Vrhnje umutiti u čvrst šlag. Što duže miksate, bolje je.

    Duboko preporučavam vrhnje na bazi mlijeka (npr. Dukatovo Brzo&Fino vrhnje za šlag  sa 36% mliječne masti), jer su šlagovi na biljnoj bazi (koliko god to obećavajuće zvučalo) jako nezdravi.
    2.

    Razbiti jaja i odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Umutiti bjelanjke u čvrst šlag. Umutiti žumanjke dok ne pobijele. Miksati dugo. Sjediniti dvije smjese polahko mikserom, na najsporijoj postavci.
    3.

    Umućena jaja polako ulijevati u posudu sa šlagom i miksati. Kada se napravila jednolična masa, polako dodavati med i dalje miksajući.
    4.

    Smjesu izliti u posude za sadoled. Od ove količine ispadne oko 1500ml sladoleda. Sladoled staviti u zamrzivač i čekati nekoliko sati da se stegne.

Posluživanje

Kašiku za vađenje sladoleda dobro zagrijati pod vrelom vodom i vaditi sladoled.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar