4 jaja
500ml slatkog vrhnja (36% mliječne masti)
5 kašika meda
Priprema
1.
Slatko vrhnje dobro ohladiti (u zamrzivaču 30 minuta ili u frižideru 2 sata). Vrhnje umutiti u čvrst šlag. Što duže miksate, bolje je.
Duboko preporučavam vrhnje na bazi mlijeka (npr. Dukatovo Brzo&Fino vrhnje za šlag sa 36% mliječne masti), jer su šlagovi na biljnoj bazi (koliko god to obećavajuće zvučalo) jako nezdravi.
2.
Razbiti jaja i odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Umutiti bjelanjke u čvrst šlag. Umutiti žumanjke dok ne pobijele. Miksati dugo. Sjediniti dvije smjese polahko mikserom, na najsporijoj postavci.
3.
Umućena jaja polako ulijevati u posudu sa šlagom i miksati. Kada se napravila jednolična masa, polako dodavati med i dalje miksajući.
4.
Smjesu izliti u posude za sadoled. Od ove količine ispadne oko 1500ml sladoleda. Sladoled staviti u zamrzivač i čekati nekoliko sati da se stegne.
Posluživanje
Kašiku za vađenje sladoleda dobro zagrijati pod vrelom vodom i vaditi sladoled.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar