sastojci
keks-podloga
45 kom. keksa Petit Beurre
za voćni puding
500ml. mlijeka
6 velikih žlica Šećera ( kristal)
1 vrećica Pudinga jagoda Dolcela= 40g.
100ml. Slatkog vrhnja Dolcela
za kokos puding
500ml. mlijeka
6 velikih žlica Šećera ( kristal)
1 vrećica Pudinga kokos Dolcela= 40g.
100ml. Slatkog vrhnja Dolcela
za ukrašavanje
250ml. Slatkog vrhnja Dolcela
3 velike žlice šećera u prahu
1 Instant želatine Dolcela= 20g.
Priprema
1.
veličina kalupa= 20x30cm.
za svaki red vam treba= 15 kom. keksa -3 reda= 45 kom. keksa
2.
kalup premažite lagano uljem,složite prvi red keksa(ne treba ih umakati u mlijeko,jer se prelijevaju sa vrućom puding kremom).
voćni puding skuhajte prema uputstvu na vrećici,u toplu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje i odmah prelijte preko prvog reda keksa.složite drugi red keksa i pripremite kokos puding,skuhajte ga prema uputstvu na vrećici,i u toplu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje.i odmah prelijte preko keksa.
3.
složite treći red keksa i kolač ohladite.
slatko vrhnje tucite sa šećerom u prahu i dodajte želatinu fix,miksajte i kad dobijete finu,mazivu smjesu,premažite preko ohlađenog kolača.
Posluživanje
keks-tortu-kolač ukrasite po želji,čokoladnim mrvicama,mljevenim lješnjacima,orasima,prelijte sa čokoladom....okuse pudinga možete koristiti po ukusu,i između redova složiti neko sezonsko voće,meni je super sa bananama,ali u tom slučaju koristite samo puding sa kokosom..dobro ohladite i uživajte!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar