loading...

Keks torta - gotova za pola sata,obožavaju je i veliki i mali...složite je i drugi dan poslužite,dobro rashlađenu!

 Sastojci 10 osoba

    sastojci

    keks-podloga
    45 kom. keksa Petit Beurre

    za voćni puding
    500ml. mlijeka
    6 velikih žlica Šećera ( kristal)
    1 vrećica Pudinga jagoda Dolcela= 40g.
    100ml. Slatkog vrhnja Dolcela

    za kokos puding
    500ml. mlijeka
    6 velikih žlica Šećera ( kristal)
    1 vrećica Pudinga kokos Dolcela= 40g.
    100ml. Slatkog vrhnja Dolcela


    za ukrašavanje
    250ml. Slatkog vrhnja Dolcela
    3 velike žlice šećera u prahu
    1 Instant želatine Dolcela= 20g.

 Priprema

    1.

    veličina kalupa= 20x30cm.

    za svaki red vam treba= 15 kom. keksa -3 reda= 45 kom. keksa
    2.

    kalup premažite lagano uljem,složite prvi red keksa(ne treba ih umakati u mlijeko,jer se prelijevaju sa vrućom puding kremom).

    voćni puding skuhajte prema uputstvu na vrećici,u toplu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje i odmah prelijte preko prvog reda keksa.složite drugi red keksa i pripremite kokos puding,skuhajte ga prema uputstvu na vrećici,i u toplu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje.i odmah prelijte preko keksa.
    3.

    složite treći red keksa i kolač ohladite.

    slatko vrhnje tucite sa šećerom u prahu i dodajte želatinu fix,miksajte i kad dobijete finu,mazivu smjesu,premažite preko ohlađenog kolača.


Posluživanje

keks-tortu-kolač  ukrasite po želji,čokoladnim mrvicama,mljevenim lješnjacima,orasima,prelijte sa čokoladom....okuse pudinga možete koristiti po ukusu,i između redova složiti neko sezonsko voće,meni je super sa bananama,ali u tom slučaju koristite samo puding sa kokosom..dobro ohladite i uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar