sastojci
za žuti biskvit
5 žutanjaka(5 bjelanjka čvrsti snijeg)
15 žlica Šećera ( kristal)
1 vrećica Burbon vanilija šećer Dolcela
15 žlica suncokretova ulja
15 žlica mlijeka
sok i korica od pola limuna
15 žlica Glatkog brašna Podravka
1 vrećica Pudinga vanilije Dolcela= 40g.
1 vrećica Praška za pecivo Docela
za čokoladni preljev
250ml. mlijeka
100g. čokolade crne za kuhanje
5 žlica Šećera ( kristal)
1 vrećica Burbon vanilija šećer Dolcela
125g. margarina /maslaca
Priprema
1.
za žuti biskvit potrebno je
pjenasto,gusto miksajte žutanjke sa šećerom i burbon vanilin šećerom,dodajte sok i koricu od pola limuna.
zatim ulje,mlijeko,brašno,vanilin puding i prašak za pecivo i na kraju lagano lopaticom,umiješajte čvrsto tučeni snijeg od malo posoljenih bjelanjaka.
2.
kalup za pečenje kolača (25x35cm.) premažite maslacem,poprašite s brašnom,ulijte žutu biskvitnu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva-20 minuta.
3.
dok se kolač peče pripremite čokoladnu kremu-preljev,
sve sastojke spojite,kuhajte 5 minuta, na laganoj vatri,da se sve poveže i zgusne,(pazite,ne smije smjesa biti previše gusta,jer će se teže "upiti" u bisvit,ostat će na površini i izgledat će kao čokoladna glazura).
vrući kolač odmah izrežite na kocke i prelijte vrućim čokoladnim preljevom ,pospite po želji,kokosom,čokoladnim mrvicama,grubo sjeckanom čokoladom , mljevenim orasima..
Posluživanje
tamnu čokoladu možete zamijeniti bijelom u čokoladnom preljevu,a obično mlijeko sa čokoladnim-(to kad radite sa tamnom čokoladom)..
Nema komentara:
Objavi komentar