loading...

Vrlo fin i sočan čokoladni kolač,može se raditi i u okruglom kalupu za tortu u tom slučaju izrežite ga na trokute i prelijte sa čokoladnom kremom,bit će dekorativan sa "šatiranim-šarama";))

 Sastojci 10 osoba

    sastojci

    za žuti biskvit
    5 žutanjaka(5 bjelanjka čvrsti snijeg)
    15 žlica Šećera ( kristal)
    1 vrećica Burbon vanilija šećer Dolcela
    15 žlica suncokretova ulja
    15 žlica mlijeka
    sok i korica od pola limuna
    15 žlica Glatkog brašna Podravka
    1 vrećica Pudinga vanilije Dolcela= 40g.
    1 vrećica Praška za pecivo Docela

    za čokoladni preljev
    250ml. mlijeka
    100g. čokolade crne za kuhanje
    5 žlica Šećera ( kristal)
    1 vrećica Burbon vanilija šećer Dolcela
    125g. margarina /maslaca


 Priprema

    1.

    za žuti biskvit potrebno je

   

    pjenasto,gusto miksajte žutanjke sa šećerom i burbon vanilin šećerom,dodajte sok i koricu od pola limuna.

    zatim ulje,mlijeko,brašno,vanilin puding i prašak za pecivo i na kraju lagano lopaticom,umiješajte čvrsto tučeni snijeg od malo posoljenih bjelanjaka.
    2.

    kalup za pečenje kolača (25x35cm.) premažite maslacem,poprašite s brašnom,ulijte žutu biskvitnu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici  na 190 stupnjeva-20 minuta.
    3.

    dok se kolač peče pripremite čokoladnu kremu-preljev,

    sve sastojke spojite,kuhajte 5 minuta, na laganoj vatri,da se sve poveže i zgusne,(pazite,ne smije smjesa biti previše gusta,jer će se teže "upiti" u bisvit,ostat će na površini i izgledat će kao čokoladna glazura).

    vrući kolač odmah izrežite na kocke i prelijte vrućim  čokoladnim preljevom ,pospite po želji,kokosom,čokoladnim mrvicama,grubo sjeckanom čokoladom , mljevenim orasima..


Posluživanje

tamnu čokoladu možete zamijeniti bijelom u čokoladnom preljevu,a obično mlijeko sa čokoladnim-(to kad radite sa tamnom čokoladom)..

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar