loading...

Predivan kolač, koji je spreman za samo 30 minuta!

 Sastojci 10 osoba

    sastojci

    za biskvit
    4 cijela jaja
    1 čaša sitnog šećera
    1 Burbon vanilija šećer Dolcela
    1 čaša grčkog jogurta
    1 čaša suncokretova ulja
    1,5 čaša Pšenične krupice (griza) Podravka
    1,5 čaša sitno mljevenih oraha
    1 vrećica Praška za pecivo Docela

    za šećerni sirup
    3,5 čaše sitnog Šećera
    4 čaše vode
    1-2 velike žlice Meda cvjetnog Podravka
    sok od pola limuna
    mjera-čaša od jogurta= 180-200ml.


 Priprema

    1.

    prvo pripremite šećerni sirup za preljev kolača.kako bi se ohladio,dok se kolač peče.spojite vodu i šećer,stavite na vatru da se kuha, 10 minuta.povremeno promiješajte,maknite s vatre-prohladite  i dodajte sok od limuna i med.ostavite da se šećerni sirup ohladi.
    2.

    za tijesto

   

    pjenasto miksajte cijela jaja,sa šećerom i burbon vanilin šećerom,lagano dodajte ostale sastojke.grčki jogurt,ulje,pa zatim suhe sastojke,prašak za pecivo,griz,sitno mljevene orahe.
    3.

    sve dobro izmiješajte,da se smjesa poveže,dublju -manju tepsiju,premažite uljem i pospite grizom,ulijte smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170-180 stupnjeva 25-30  minuta.
    4.

    izvadite pečeni kolač iz pećnice i neka se prohladi 5-8 minuta.prelijte šećernim sirupom,pospite sa sitno mljevenim orasima.(ako volite intezivniju aromu oraha,možete ih lagano tostirati,ohladiti i samljeti).


Posluživanje

ohlađeni kolač izrežite na kocke,rombove,po želji..ako želite interesantniji oblik,izrežite pomoću kalupa u okrugli oblik,nemojte vaditi iz tepsije i prelijte ohlađenim šećernim sirupom...ukrasite sa kokosom,sitno mljevenim orasima,bademima,lješnjacima,pistacijama,čokoladnim mrvicama,suhim mljevenim voćem,šećerom u prahu...ako volite poslužite sa kuglicom sladoleda od vanilije i uživajte u slatkom i sočnom kolaču..

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar