Sastojci 5 osoba
250g krem sira
60g šećera u prahu
1,5 žlica ruma
1 žličica instant kave
200ml Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela
95g Pšeničnog glatkog brašna
40g čokolade u prahu
1/2 žličice Praška za pecivo Docela
1/2 žličice soli
75g margarina /maslaca
150g Šećera ( kristal)
3 kom jaja
1 žličica ekstrakta vanile (ili vanil-šećer)
150g kiselog vrhnja
80g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
MUFFINI
Izmiješati suhe sastojke:
- brašno
- čokolada u prahu
- prašak za pecivo
- sol
- 1/4 žličice instant kave
2.
Otopljeni margarin izmiksati sa šećerom dok se lijepo ne sjedine.
Dodavati jedno po jedno jaje između miksanja i na kraju staviti žličicu ekstrakta vanilije ili makar vanil-arome.
3.
Suhe sastojke dvaput prosijati da nema grudica.
4.
Naizmjenično sipati u mokru smjesu mješavinu suhih sastojaka, pa onda malo kiselog vrhnja dok se oboje ne potroši.
5.
Istopiti čokoladu u mikrovalnoj (na Defrost!).
Umiksati u smjesu dok ne bude malo gušća od smjese za palačinke.
6.
U zagrijanu pećnicu na 180 °C peći muffine 20min. Pustiti da se ohlade u potpunosti.
7.
KREMA
Kremasti sir istući mikserom.
Posuti šećerom u prahu, pa staviti 1,5 žlicu ruma i 1 žlicu instant kave.
Sve izmiksati da bude jednakomjerno.
8.
U drugu posudu istuću biljnog šlaga dok ne bude toliko čvrst da mu se stvaraju šiljci kad se podigne mikser.
9.
Špatulom za miješanje stavljati malo po malo šlaga u kremu od sira i prebacivati jednog preko drugog (ne miksati!).
Kad se sve lijepo sjedini, napuniti vrećicu za ukrašavanje s kremom i ukrasiti vrhove muffina.
Ponekad znam napraviti rupu u muffinu i staviti malo kreme unutra.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar