sastojci za prhko tijesto s orasima
150g. maslaca,margarina ili domaće masti
3 manja svježa žutanjka
50g. šećera u prahu
1 vrećica Vanilin šećer Dolcela
100g. mljevenih oraha
sok i korica od pola limuna
280-300g. Glatkog brašna Podravka+ za radnu površinu
punjenje
džem,marmelada po ukusu
šećer u prahu i vanilin šećer za ukrašavanje
Priprema
1.
priprema prhkog tijesta s orasima
u posudi dobro umutite masnoću(maslac,margarin ili mast)neka bude sobne tdmperature.dodajte jaja(žutanjke)mljevene orahe,šećer,vanilin šećer,koricu i sok od limuna,sve sastojke,lagano zamijesite dodavanjem brašna.
2.
kompaktno izmiješano tijesto,razvucite na prst debljine(1/2cm. otprilike).vadite manjom čašicom,ili modlicom(ja sam u oblik-jastučića).složite na lim za pečenje,ostavljajući prostor,jer iako nema praška za pecivo,a niti što slično,za dizanje tijesta,narastu,(jer čini mi se da "posao dizanja" uspješno odrade sok od limuna i žutanjci).
3.
pecite na suhom limu,na 180 stupnjeva,-15-ak. minuta.vodeći računa da ostanu što svjetliji.
pečene,još malo ostavite da se prohlade.
4.
spajajte po dva,džemom,marmeladom po vašem ukusu i svaki spojeni keksić uvaljajte u prah-šećer zamirisan s jednom vrećicom vanilin-burbon šećera.
5.
presjek,znam,da mnoge interesira,odličan spoj,finog prhkog tijesta s orasima i lagano,osvježavajućeg punjenja s mojim domaćim,ovosezonskim,džemom od drena.
Posluživanje
ja sam punila sa mojim domaćim džemom od drena,a vi možete po želji i ukusu...poslužite tople keksiće ,jer se mogu odmah jesti,a odlični su i drugi-treći dan,uz šalicu toplog čaja ili nekog vama omiljenog toplog napitka,uživajte!
Preuzeto je sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar