Sastojci
Tijesto
300 g glatkog brasna
1,1/2 zlicice Praska za pecivo Docela
1/2 zlicice soli
110 g maslaca sobne temperature
100 g sećera ( kristal)
40 g Meda cvjetnog Podravka
3 jaja
125 ml tekućeg jogurta
1 Vanilin šećer Dolcela
3 marelice nasjeckane
I jos
3 marelice narezane na reznjeve
2 zlice sećera ( kristal)
Priprema
1.
Najprije operi i narezi marelice . Tri marelice narezi na komadice , a tri na reznjeve , cuvaj odvojeno do upotrebe . Brasno , prasak za pecivo i sol prosij skupa . U posebnoj zdjeli pjenasto izmuti maslac , secer i med , pa dodaj , jaja jedno po jedno , jogurt i vaniliju . Na kraju dodaj mjesavinu sa brasnom , pa sve izmijesaj u jednolicno tijesto , na kraju umijesaj isjeckane marelice i to iskljucivo spatulom .
2.
Kalupice za tarts premazi sa malo maslaca i svaki puni skoro do vrha pripremljenim tijestom . Tijesto poravnaj i poslozi reznjeve marelica tako da je rezani dio utisnut u tijesto . Pospi tartice lagano sa secerom .
3.
Ugrij pecnicu na 190 stupnjeva i peci tartice 10-12 min dok lijepo ne porumene po rubovima , ovisno o jacini vase pecnice .
4.
Pecene tartice prebaci na resetku za hladjenje i pusti neka se ohlade u kalupicima . Tople vadi iz kalupica i prebaci na servirni tanjur , sve lagano pospi sa secerom u prahu . Serviraj tople ili hladne sa salicom dobre kave .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar