Sastojci 4 osobe
1 patlidžan
1 tikvica/dvije manje kod mene velike nisam imala
sol
1-2žlice maslinovog ulja
100g topljivog sira
2-3 rajčice/šljivarice
Piletina:
400g piletine/fileti
3žlice pune /grčkog jogurta
sol,papar
na vrh noža ljute paprike
1/2žličice currya
1 manja paprika/boje po želji
1žličica maslinovog ulja
3 jaja
Priprema
1.
Operite i narežite tikvice i patlidžane na fete/ne trebate guliti koru/Posložite ih u jednom sloju na keramički pekač, premažete maslinovim uljem lagano posolite i popaprite. Zagrijete pećnicu na 180C U zdjelu stavite nasjekcanu piletinu na kocke/manje mogu biti ali neće smetati i ako vam ostane malo krupnije/, dodate na kockice nasjeckanu paprike, sol, jogurt, maslinov ulje, jaja , curry prah pa sve dobro izmiješate.Stavljajte otprilike po žlicu nadjeva na svaki komad tikvice i patlidžana, dok ne potrošite sav nadjev.
2.
Na vrh složite nasjeckane rajčice.Stavite peći nekih 30-40min, vidjeti će te po boji.Izvadite vani pa prospite ribanim sirom.Nastavite peći još desetak minuta.
3.
Izvadite složenac , pustite da se lagano ohladi a potom narežite na kocke po želji.Servirati sa naribanimmladim kupusom/sada je najbolji za salatu/.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar