loading...

Prekrasni medenjaci umotani u čokoladu. Recept je iz stare tekice i jedan od onih gdje medenjaci moraju odstajati nekoliko dana da postanu jestivi. Ali čekanje se isplati jer su prekrasni ukusni, jedni od boljih koje sam probala.

 Sastojci

    370 g meda
    250 g šećera
    120 g maslaca
    750 g brašna
    1 Prašak za pecivo Docela
    200 g nasjeckanih oraha
    prstohvat soli



    cimet
    klinčić
    2 jaja
    2 žlice ruma
    200 g čokolade za kuhanje

 Priprema

    1.

    Izmiješajte med, šećer i maslac, te stavite na vatru da se rastopi.

    Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto.
    2.

    Tijesto razvaljajte na debljinu od 3 cm te režite oblike po želji.

    Pecite na 170°C oko 20 minuta.


    3.

    Kolačiće ostavite nekoliko dana na zraku da omekšaju te ih nakon toga prelijevati otopljenom čokoladom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar