loading...

Starinski savršen kolač za ove jesenje dane!

 Sastojci 8 osoba

    punjenje-nadjev
    800g. 6-kom. srednje veličine jabuka

    biskvit
    3 cijela jaja
    15 žlica Šećera ( kristal)
    1 Vanilin šećer Dolcela
    15 žlica suncokretova ulja
    15 žlica mlijeka
    15 žlica Glatkog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Docela
    2x na vrh noža soli
    sok od limuna
    mljeveni cimet




 Priprema

    1.

    priprema biskvita

    cijela jaja miksajte sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte,ulje i mlijeko,brašno pomiješajte sa solju i praškom za pecivo i sve lagano spojite u jednoličnu biskvitnu smjesu.
    2.

    podijelite na dva djela,prvi dio ulijte u (manji 20x25cm.) kalup za pečenje prethodno premazan s uljem,pecite 15-ak minuta na 180 stupnjeva,za to vrijeme ogulite, naribajte jabuke,prelijte sokom od limuna(da ne potamne,dok čekaju) i dodajte cimet po ukusu.
    3.

    izvadite na pola pečeni biskvit,na njega posložite naribane jabuke,pa sve zalijte preostalom smjesom za biskvit.
    4.

    kolač pecite  još 10.ak minuta,isključite pećnicu i neka još bude 5.minuta u pećnici.
    5.

    prohlađeni kolač izrežite i ukrasite s prah šećerom i mljevenim vanilin burbon šećerom.



Posluživanje

kolač prohladite,izrežite i ukrasite sa šećerom ..može se konzumirati i topao i hladan,a još je bolji drugi i treći dan kad jabuke "puste" svoj sok i navlaže i donji i gornji dio biskvita.

za par mladih cura koje su tražile da postavim recept..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar