Sastojci
KORA
4 jaja
4 kasike secera
4 kasike brasna
3 kasike kakao
100ml mlijeka
1 prasak za pecivo Dolcela
AGDA
600ML vode
10 kasika secera
FIL
500ml mlijeka
2 Puding vanilija Dolcela
12 kasika secera
150g margarina
250ml slatke pavlake
OSTALO
2 kesice slag kreme od cokolade
Priprema
1.
Umutiti jaja sa secerom ,dodati mlijeko ,brasno pomjesano sa praskom za pecivom i kakao.Sve dobro izmjesati,sipati u podmazanu i pobrasnjenu tepsiju.Koru peci 15 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni.Vrucu koru preliti hladnom agdom koja je prehodno skuhana i ohladjena.
2.
Odvojiti malo mlijeka od 500ml i razmutiti prasak za pecivo ,pa ga sipati u preostalo kljucalo mlijeko sa secerom.Kuhati jednu minutu ,ohladiti fil i dodati omeksali margarin i zajedno sve izmiksati.Posebno umutiti slatku pavlaku u cvrst snijeg ,a zatim sastaviti sa pudingom.Preliti preko kore.
3.
Kolac staviti u frizider ,a nakon sat vremena premazati slag kremom od cokolade koja je umucena prema upustvu sa kesice.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar