loading...

Malo sočnog biskvita, malo banane i sočne višnje! Eksplozija okusa!

 Sastojci 3 osobe

    3 žlice Margarina /maslaca
    1 žličica Cimeta u prahu Podravka
    1 dl Mlijeka
    3 Banane
    2 žlice Ocijeđenih višanja iz kompota Podravka
    1 dl Soka od višanja iz kompota Podravka
    1 žlica Sode bikarbone Dolcela
    1 Jaje
    1 žlica Mljevene želatine Dolcela
    80 g Parfe kreme Dolcela vanilija
    1 šalica Glatkog brašna Podravka
    1/2 Šalice šećera


 Priprema

    1.

    1. Margarin mora biti sobne temperature da bi se mogao gnječiti.

    2. Koristim okrugli kalup promjera 16cm.

    3. Dva sata prije staviti komade jedne banane i ocijeđene višnje u zamrzivač da se smrznu do pola.

    4. Koristim kompot od višanja jer nije jako sladak i ima jako ukusan sok, a višnje nisu prekisele.

     BISKVIT

    1. Zgnječiti banane, margarin i jaje. Sjediniti.

    2. Izmiješati brašno, šećer, cimet i jednu žličicu sode bikarbone.

    3 Izmiješati sve u smjesu koja je malo gušća od smjese za palačinke.

    4. Namastiti kalup s margarinom i onda jednakomjerno posuti malo brašna po cijelom dnu i stranicama.

    5. Uliti smjesu u kalup i peći na 175 °C 20 minuta.

    (ubosti čačkalicom na sredini da se vidi da li je gotov, u kom slučaju se smjesa neće lijepiti za čačkalicu)

    6. Staviti u zamrzivač na 15 minuta da se dobro ohladi.

    7. Odrezati vrh tako da imamo ravnu površinu i vratiti u kalup.

    (ja prije operem stranice jer ima još mrvica brašna)

    PARFE KREMA

    1. Napola smrznute komade banane i višnje izmiksati u blenderu. Nakon toga dodati mlijeka i opet izmiksati da se sjedini.

    2. Istresti smjesu u zdjelu i miksati uz 80g praha Parfe Kreme od vanilije. Miksati oko 4 minute dok se sve lijepo ne sjedini i stvrdne.

    3. Premazati parfe kremu preko biskvita i lijepo je izravnati. Moramo paziti da nam ostane bar pola centimetra od vrha za žele od višanja.

    4. staviti na 10min u zamrzivač.



    ŽELE OD VIŠANJA

    1. 1 jušnu žlicu želatine u prahu umiješati sa 1 jušnom žlicom hladne vode i dobro sjediniti. Pustiti sa strane.

    2. 1dl soka iz kompota od višanja ugrijati do vrenja.

    3. Želatinu ubaciti u sok i miješati dok se ne rastopi pa staviti u frižider da se ohladi.

    4. Izvaditi kalup iz zamrzivača i posuti ohlađenim sokom sa želatinom do vrha. Volim rasporediti komade višanja uokolo.

    5. Staviti u frižider da se sve dobro stisne i stvrdne.
    1.

    Sve fino popapati da ne ostane niti jedan komadić!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar