Sastojci 3 osobe
3 žlice Margarina /maslaca
1 žličica Cimeta u prahu Podravka
1 dl Mlijeka
3 Banane
2 žlice Ocijeđenih višanja iz kompota Podravka
1 dl Soka od višanja iz kompota Podravka
1 žlica Sode bikarbone Dolcela
1 Jaje
1 žlica Mljevene želatine Dolcela
80 g Parfe kreme Dolcela vanilija
1 šalica Glatkog brašna Podravka
1/2 Šalice šećera
Priprema
1.
1. Margarin mora biti sobne temperature da bi se mogao gnječiti.
2. Koristim okrugli kalup promjera 16cm.
3. Dva sata prije staviti komade jedne banane i ocijeđene višnje u zamrzivač da se smrznu do pola.
4. Koristim kompot od višanja jer nije jako sladak i ima jako ukusan sok, a višnje nisu prekisele.
BISKVIT
1. Zgnječiti banane, margarin i jaje. Sjediniti.
2. Izmiješati brašno, šećer, cimet i jednu žličicu sode bikarbone.
3 Izmiješati sve u smjesu koja je malo gušća od smjese za palačinke.
4. Namastiti kalup s margarinom i onda jednakomjerno posuti malo brašna po cijelom dnu i stranicama.
5. Uliti smjesu u kalup i peći na 175 °C 20 minuta.
(ubosti čačkalicom na sredini da se vidi da li je gotov, u kom slučaju se smjesa neće lijepiti za čačkalicu)
6. Staviti u zamrzivač na 15 minuta da se dobro ohladi.
7. Odrezati vrh tako da imamo ravnu površinu i vratiti u kalup.
(ja prije operem stranice jer ima još mrvica brašna)
PARFE KREMA
1. Napola smrznute komade banane i višnje izmiksati u blenderu. Nakon toga dodati mlijeka i opet izmiksati da se sjedini.
2. Istresti smjesu u zdjelu i miksati uz 80g praha Parfe Kreme od vanilije. Miksati oko 4 minute dok se sve lijepo ne sjedini i stvrdne.
3. Premazati parfe kremu preko biskvita i lijepo je izravnati. Moramo paziti da nam ostane bar pola centimetra od vrha za žele od višanja.
4. staviti na 10min u zamrzivač.
ŽELE OD VIŠANJA
1. 1 jušnu žlicu želatine u prahu umiješati sa 1 jušnom žlicom hladne vode i dobro sjediniti. Pustiti sa strane.
2. 1dl soka iz kompota od višanja ugrijati do vrenja.
3. Želatinu ubaciti u sok i miješati dok se ne rastopi pa staviti u frižider da se ohladi.
4. Izvaditi kalup iz zamrzivača i posuti ohlađenim sokom sa želatinom do vrha. Volim rasporediti komade višanja uokolo.
5. Staviti u frižider da se sve dobro stisne i stvrdne.
1.
Sve fino popapati da ne ostane niti jedan komadić!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar