Biskvit
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
pola praška za pecivo
aroma po želji (rum/vanilija/korica naranče...)
Krema
500 ml mlijeka
100 g šećera
5 žumanjaka
1 kesica (10 g) želatine
100 g bijele čokolade
4 žlice Nutelle
500 ml vrhnja za šlag
Preljev
100 g tamne čokolade
Priprema
1.
Biskvit:
Pjenasto izmiješati jaja sa šećerom. Dodati nekoliko kapi arome po želji. Izmiješati pa dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Peći 20 minuta na 160 °C.
2.
Krema:
Staviti kuhati 500 ml mlijeka. Kada mlijeko uzavre, dodati žumanjke pomiješane sa šećerom. Kuhati na laganoj vatri uz miješanje oko 5 minuta te paziti da ne uzavre.
U vruće dodati želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici.
3.
Smjesu podijeliti na dva dijela. U jednu polovicu staviti bijelu čokoladu, a u drugu Nutellu (dok je krema još vruća).
4.
U posudu izmiješati vrhnje za šlag.
Kada su kreme hladne, u jednu i u drugu dodati po 250 g šlaga te dobro izmiješati.
5.
Oko biskvita staviti obruč za torte pa na biskvit staviti svijetu pa tamnu kremu. Ostaviti u hladnjaku preko noći kako bi se krema dobro stisla.
6.
Rastopiti čokoladu na pari i preliti po torti. Ukrasiti po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar