130 gr sirove očišćene heljde u zrnu
1 kom manje tikvice
170 gr spanaća (izmeren kad sam izdinstala na maslinovom ulju)
1 kašika putera
4 kom većih jaja
4 kašike urde (skuta ili rikota)
4 kašike milerama
120 ml slatke pavlake (mlečne)
125 gr mocarele
40 gr rendanog parmezana (ili kesica tvrdog ribanog sira)
So
Biber
Sušena majčina dušica
Beli luk u prahu
Priprema
1.
Podmazati okruglu modlu veličine 24 cm kašikom putera, sipati heljdu u zrnu i okretati modlu da se heljda zalepi.
2.
Na podlogu od heljde rasporediti rendanu tikvicu koje ste ocedili od suvišne vode. Na tikvicu staviti dinstan i prohlađen spanać. Može se iskoristiti i smrznut spanać kad mu nije sezona.
3.
Preko spanaća staviti parmezan i preliti smesom od jaja, slatke pavlake, milerama, urde i začina.
4.
Odozgo staviti mocarelu iskidanu na manje komade. Peći na 175 C dok ne zazlati i uradite test čačkalicom da vidite da li je pečeno. U mojoj rerni oko 50 minuta, uz ventilator zadnjih 10-tak minuta.
5.
Sačekati 5-10 minuta da se prohladi i seći. Malo splasne kad se izvadi iz rerne.
Posluživanje
Može da se servira uz neku salatu i uživa u laganom, a zasitnom ručku.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar