loading...

Pita sa sirovom heljdom u zrnu!

 Sastojci 4 osobe

    130 gr sirove očišćene heljde u zrnu
    1 kom manje tikvice
    170 gr spanaća (izmeren kad sam izdinstala na maslinovom ulju)
    1 kašika putera
    4 kom većih jaja
    4 kašike urde (skuta ili rikota)
    4 kašike milerama
    120 ml slatke pavlake (mlečne)
    125 gr mocarele
    40 gr rendanog parmezana (ili kesica tvrdog ribanog sira)
    So
    Biber
    Sušena majčina dušica
    Beli luk u prahu


 Priprema

    1.

    Podmazati okruglu modlu veličine 24 cm kašikom putera, sipati heljdu u zrnu i okretati modlu da se heljda zalepi.
    2.

    Na podlogu od heljde rasporediti rendanu tikvicu koje ste ocedili od suvišne vode. Na tikvicu staviti dinstan i prohlađen spanać. Može se iskoristiti i smrznut spanać kad mu nije sezona.
    3.

    Preko spanaća staviti parmezan i preliti smesom od jaja, slatke pavlake, milerama, urde i začina.
    4.

    Odozgo staviti mocarelu iskidanu na manje komade. Peći na 175 C dok ne zazlati i uradite test čačkalicom da vidite da li je pečeno. U mojoj rerni oko 50 minuta, uz ventilator zadnjih 10-tak minuta.
    5.

    Sačekati 5-10 minuta da se prohladi i seći. Malo splasne kad se izvadi iz rerne.



Posluživanje

Može da se servira uz neku salatu i uživa u laganom, a zasitnom ručku.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar