Sastojci
KORA
5 jaja
5 kasika secera
Vanilin šećera Dolcela
5 kasika brasna
1/2 Praška za pecivo Dolcela
Lino lada eurokrema
50g badema
5 kasika mlijeka
FIL
3 slag kreme od vanilije
mlijeko
150g secera
80ml vode
20g zelatina
Lino lade nougat
Priprema
1.
Za koru jaja umutiti a secerom i vanilin secerom.Kad je dobro umuceno,dodati brasno,prasak za pecivo,eurokrrem,mljevene bademe i mlijeko.Mikserom dobro sjediniti sastojke i smjesu izliti u podmazan pleh pa ispeci.
2.
Za fil slag kremu umutiti sa mlijekom prema upustvu sa vrecice.U odgovarajucu serpu nasuti 80 ml vode,dodati secer i staviti na vatru da prokljuca.Zelatin nakvasit hladnom vodom da nabubri,pa ga sastaviti sa prokljucalom vodom.Mikserom mijesati dok ne pobijeli masa.
3.
Tu stsrestie u umuceni slag i sve to opet mjesati najmanjom brzinom miksera.Kad smjesa postane gusta ,istresti pola smjese preko kore.
4.
U ostatak smjese dodati 4 kasike evrokrema i jos malo mijesati.Istresti preko bijelog fila i ostaviti u frizider da se stegne.Dekorisati po zelji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar