500 g tankih kora za pitu
500 g očišćenih šljiva
100 g suvog grožđa
100 g grubo samlevenih oraha
100 g smeđeg šećera
pšenični griz
cimet u prahu
ulje
smeđi šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejati na 220°C.
Pomešati iseckane šljive sa suvim grožđem.
Odvojiti četiri kore, svaku poprskati mešavinom ulja i mineralne vode, a četvrtu posuti grizom, rasporediti šljive i grožđice, posuti orasima, šećerom i cimetom, pa zarolati i formirati jufku.
Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal.
Položiti jufke na pleh obložen papirom za pečenje koji je ovlaš poliven uljem i poprskati pitu mešavinom ulja i vode.
Peći 20 minuta na 220°C, smanjiti na 200°C i dopeći još 15-20 minuta, do zlatno smeđe boje.
Posluživanje
Ohlađenu pitu poslužiti isečenu na komade po želji i posutu šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar