Sastojci
BEZE KORA:
7 bjeljanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna (130 g)+ pola žličice praška za pecivo
150 ml toplog mlijeka /za preliti
ŽELE:
oko 800 g bresaka
9 žlica pšenične krupice (griza) Podravka(130 g)
3 žlice šećera
ŽUTA KREMA:
800 ml mlijeka
7 žumanjaka
150 g šećera
7 žlica oštrog brašna (160 g)
100 g margarina
1 čaša milerama ili kiselog vrhnja 20%mm (čaša od 180 g)
po želji slatkog vrhnja za ukrašavanje
Priprema
Ispeči beze koru: bjeljanjke miksati, na pola miksanja dodati šećer i dobro izraditi. Kuhačom umiješati brašno promiješano s praškom za pecivo.
Lim vel. 28x30 cm pomastiti i posipati brašnom, izliti masu i poravnati. Peći na 170 oko 20-30 minuta.
Zagrijati mlijeko do vrenja i preliti preko pečene kore. Prethodno koru izbockati vilicom da se mlijeko ravnomjerno upije.
Nisam koristila papir za pečenje jer je to kolač koji ostavljam u limu i kod rezanja papir postaje problemč
1.
Izrada želea: breskve oprati, oguliti i narezati na manje komade. Izblendati u kašu. Treba se dobiti oko 800 ml gotove kaše, ako nedostaje dodati vode.
Staviti kuhati, nakon što zavri ukuhati griz promiješan sa šećerom i malo vode. Ako se ukuhava suhi griz postoji opasnost od stvaranja grudvica, zato je bolje griz razmutiti s malo vode prije kuhanja.
Ja sam dobila oko 500 ml izblendanih bresaka i dodala sam 300 ml vode (dio u breskve i dio za griz).
Na ohlađenu beze koru izliti topli žele i ravnomjerno ga razmazati.
2.
Žuta krema: jednim dijelom mlijeka razmutiti žumanjke, brašno i šećer da se dobije glatka masa.
Ostatak mlijeka kuhati i u uzavrelo sipati žumanjke, miješajući kuhati par minuta da se dobije glatka i gusta masa.
U još vrelo umiješati margarin izrezan na kockice. Miješati dok se margarin ne otopi. Pažljivo umiješati i mileram ili kiselo vrhnje.
Sipati preko ohlađenog želea. Poravnati.
Kolač dobro ohladiti i po želji ukrasiti šlagom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar