Zimnica
1 kg kornisona
1 kg sargarepe
1/2 kg zeleni paradajz
1/2 kg zelena paprika
1 kg karfiola
1 kg kupus
750 ml alkoholno sirce
250 gr secera
150 gr soli
250 ml vode
1/2 l ulje
1 kesica biber u zrnu
Priprema
1.
Dobro operite, kornisone, paradjaz, paprike.
2.
Sargarepu dobro ocistite i iseckajte na kolutice
3.
U veliku serpu prvo stavite iseckanu sargarepu
4.
Iseckajte kornisone takodge na kolutice i stavite ih iznad sargarepe u serpu.
5.
Onda stavite seckanu papriku, pa paradajz.
6.
karfiol ocistite i rzdjelite na sitne cvetice, al im drskice secite.I karfiol stavite u serpu iznad paradajza.
7.
Kupus sitno narendajte i stavite ga iznad karfiola u serpu.
8.
Stavite na vatru da se prokuhaju sirce, voda secer, so, ulje i biber.Kad provri stavite u serpu gdje je povrce.(Poparite povrce)
9.
Ostavite da stoji 15 min poklopoljeno.
10.
Izrucite marina ponovo u serpu gdje ste je kuhali, al polako da ne izrucite i povrce.Ja samo malo otvorim kapak od serpe gdje je povrce, i polako isipam marinadu. Ne mora do kraja.
11.
Vracam marinadu na kuhanje i kad ponovo provri, ponovo sipam odozgo na povrce.Isto treba stajati 15 min i opet se treba marinada izruciti i po treci put prokuhati, i povrce popariti.
12.
Kad i po treci put to odradimo, poklopomo serpu i ostavmo da stoji preko noci, il dok se ne ohladi.
13.
Ujutru, salatu promesamo u serpu i punimo tegle, koje ne zatvaramo do vece, jer cekamo, da vidimo dal je potrebno da se stavi jos od marinade.Sigurno ce vam ostati malo vise tecnosti na kraju u serpu.
14.
Zatvorimo tegle i nestrplivo cekamo zimu kako bi otovrili salaticu.
Posluživanje
Kolicina marinade je dovoljna za 4-4,5 kg(kad ocistite povrce i toliko vam ostane) a kolikosta ce biti u tih 4-4,5kg, odlucujete sami,jer neko vise voli primera radi kornisone,od karfiola itd.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar