Sastojci
Prvi dio
300 g maslaca sobne temperature
2 kasike kokosovog ulja
1/2 solje secera (solja 250 ml)
1/2 male kasike soli
2 male kasike vanila ekstrakta
naribana kora jednog limuna
2 jajeta
3 solje brasna
1 mala kasika praska za pecivo
Nadjev
400 g dzema od kupina
2 solje mljevenih oraha
1 mala kasika ruma
Drugi dio
4 jajeta
1/2 solje secera
1 mala kasika vanila ekstrakta
2 kasike kiselog vrhnja
6 kasika ulja
3/4 solje brasna
1/4 male kasike soli
1/2 male kasike praska za pecivo
Priprema
1.
Za prvi dio dobro umutiti maslac,kokosovo ulje,secer,vanilu i sol.Zatim dodati jedno po jedno jaje i koru od limuna i umutiti.
Na kraju dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i lagano pomijesati.
2.
Tepsiju velicine 40x26 cm premazati uljem i posuti brasnom.
Prvo tijesto staviti u tepsiju i razvucu ga rukama i izbockati viljuskom .
3.
Prvi sloj premazati dzemom koji ste prethodno pomijesali sa orasima i rumom.
4.
Za drugi dio tijesta pjenasto umutiti jaja ,secer i vanilu,dodati ulje i vrhnje,pomijesati i na kraju dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i soli.
5.
Pripremljenu smjesu preliti preko tijesta i peci na 180 stepeni 40-45 minuta,ovisno od pecnice,provjeriti cackalicom da li je peceno.
6.
Pecen kolac ostaviti da se potpuno ohladi,pa ga posuti secerom u prahu i izrezati na kocke.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar