loading...

Cheesecake s medom i jabukama - kako je samo ukusan mmmm!

 Sastojci

    PODLOGA
    130g brašna
    65g sitno nasjeckanih oraha
    65g šećera ( kristal)
    115g otopljenog maslaca
    70g namrvljenog čipsa od jabuke

    KREMA
    450g krem sira/namaza od vrhnja
    2 velika jaja
    2 žlice glatkog brašna Podravka
    170g meda
    1/2 žličice vanilija ekstrakta

    DEKORACIJA
    70g čipsa od jabuke


 Priprema

    1.

    Za koru zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Sve sastojke osim čipsa od jabuke rukom pomiješajte u zdjeli, a na samom kraju u smjesu dodajte i jabuke te dodatno promiješajte. Pripremljenu smjesu dobro utisnite u kalup za pečenje. Stavite ga u pećnicu i pecite ga 8 minuta, a zatim izvadite i žlicom ponovno lagano utisnite koru koja se dignula. Koristila sam kalup za tart dimenzija 35x11cm s odvojivim dnom, visine oko 3cm. Umjesto njega može se koristiti i okrugli kalup promjera 22cm.
    2.

    Sve sastojke umutite mikserom dok ne nestanu grudvice, a zatim smjesu izlijte preko podloge koju ste nekoliko minuta prije izvadili iz pećnice. Vratite kalup u pećnicu i pecite još otprilike 30 minuta. Gotov je kada rubovi budu čvrsti, a sredina i dalje nalik pudingu (malo se treska pri pomicanju). Kada je gotov ostavite ga još oko sat vremena u malko otvorenoj pećnici da se postepeno ohladi, a nakon toga pustite ga da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi prije stavljanja u hladnjak. Ostavite ga u hladnjaku još minimalno 3 sata.
    3.

    Izvadite ga prije serviranja te ga dekorirajte čipsom od jabuke. Dio izmrvite i koristite ga kao posip, a preostale cijele komade iskoristite za drugi dio dekoracije.



Posluživanje

Uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar