PODLOGA
130g brašna
65g sitno nasjeckanih oraha
65g šećera ( kristal)
115g otopljenog maslaca
70g namrvljenog čipsa od jabuke
KREMA
450g krem sira/namaza od vrhnja
2 velika jaja
2 žlice glatkog brašna Podravka
170g meda
1/2 žličice vanilija ekstrakta
DEKORACIJA
70g čipsa od jabuke
Priprema
1.
Za koru zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Sve sastojke osim čipsa od jabuke rukom pomiješajte u zdjeli, a na samom kraju u smjesu dodajte i jabuke te dodatno promiješajte. Pripremljenu smjesu dobro utisnite u kalup za pečenje. Stavite ga u pećnicu i pecite ga 8 minuta, a zatim izvadite i žlicom ponovno lagano utisnite koru koja se dignula. Koristila sam kalup za tart dimenzija 35x11cm s odvojivim dnom, visine oko 3cm. Umjesto njega može se koristiti i okrugli kalup promjera 22cm.
2.
Sve sastojke umutite mikserom dok ne nestanu grudvice, a zatim smjesu izlijte preko podloge koju ste nekoliko minuta prije izvadili iz pećnice. Vratite kalup u pećnicu i pecite još otprilike 30 minuta. Gotov je kada rubovi budu čvrsti, a sredina i dalje nalik pudingu (malo se treska pri pomicanju). Kada je gotov ostavite ga još oko sat vremena u malko otvorenoj pećnici da se postepeno ohladi, a nakon toga pustite ga da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi prije stavljanja u hladnjak. Ostavite ga u hladnjaku još minimalno 3 sata.
3.
Izvadite ga prije serviranja te ga dekorirajte čipsom od jabuke. Dio izmrvite i koristite ga kao posip, a preostale cijele komade iskoristite za drugi dio dekoracije.
Posluživanje
Uživajte!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar