Sastojci
Biskvit 24cm:
95 g brašna
40 g kakaa u prahu
1/2 Praška za pecivo Dolcela
1 žličica sode bikarbone
1 žličica Nescafe classic kave u granulama
100 ml vruće vode
100 ml vrhnja za šlag
1 žličica van ekstrakta
1 jaje
60 ml ulja
70 g šećera
naribana korica naranče
Mocha muss krema:
50 g tamne čokolade 55%kakaa
60 ml vrhnja za šlag(za rastopiti čokoladu)
2 žličice Nescafe classic kave u granulama
2 žličice Franck cafe cappuccino jaffa
50 ml vode
1 žumanjak
120 ml vrhnja za šlag
Gornja krema:
100 ml vrhnja za šlag
1 žličica van ekstrakta
Priprema
1.
Prosijati prvo sve suhe sastojke.
U drugoj posudi pomiješati sve mokre sastojke osim vruće vode.
Uliti mokre sastojke u suhe i lagano pomiješati.
Sada u tankom mlazu uz stalno miješanje uljevati vruću vodu.
Miksati dok se smjesa ne poveže.
Peći na 180C-20 minuta.
Gotov biskvit ohladiti.
2.
Za muss kremu na laganoj vatri staviti topiti čokoladu u vrhnje za šlag.
U 50 ml vruće vode rastopiti nescafe kavu u granulama i franck cafe cappuccino jaffa.
Rastopljenu kavu uliti mješajući u rastopljenu čokoladu.
U posebnoj zdjelici razmutiti žumanjak pjenjačom.
Uliti u tankom mlazu u rastopljnu čokoladu uz stalno mješanje.
Vratiti na laganu vatru i kuhati uz stalno miješanje dok se smjesa ne počne sjajiti oko 2 minute.
U zdjelu za miksanje uliti vrhnje za šlag.
Početi lagano miksati na najmanjoj brzini i uljevati u tankom mlazu mlaku smjesu čokolade i kave.
Lagano miksati dok se ne dobije lagana krema.
Pazite da ostane prozračno nemojte premiksati.
3.
Slaganje kolača.
Biskvit premažite tankim slojem đema od marelice.
Na to premažite muss kremu.
Stavite u hladnjak da se krema stisne.
Istucite šlag i premažite preko kreme.
Kad se šlag stisne dekorirajte po želji ili jednostavno režite na kocke i uživajte uz dobru šalicu kave..
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar