Sastojci
Podloga:
100 g maslaca
30 g šećera
30 g tamne čokolade
1 jaje
100 g mljevenih petite beure keksa
80 g kokosovog brašna
50 g oraha
30 g lješnjaka
30 g badema
30 g grožđica
ribana korica naranče
1 žličica ruma i ekstrakta vanilije.
Krema:
150 ml soka od naranče
20 g šećera
ribana korica naranče
25 g gustina
100 ml vrhnja za šlag
1 žličica arome vanilija
Čokoladna glazura
100 g tamne čokolade
3 žlice vode
4 žlice ulja
Priprema
1.
Rastopite maslac na laganoj vatri.
U to dodajte šećer i čokoladu pa miješajte dok se ne otopi.
Maknite sa vatre i u posebnoj zdjelici razmutite jaje.
Ulijte u tankom mlazu u smjesu uz stalno miješanje.
Vratite na laganu vatru i kuhajte oko 2 minute uz stalno miješanje.
Smjesa će postati sjajnija i tad je gotova.
2.
Orahe,bajame i lješnjake samo prepolovite na pola.
Ja sam koristila tostirane lješnjake.
Kekse sameljite u blenderu.
Dodajte sitnije kokosovo brašno,grožđice i ribanu koricu naranče.
U to ulijte vrćr kuhanu smjesu i povežite.
Dodajte aromu vanilije i rum.
Povežite smjesu i utisnite pomoću žlice u manji kalup.
Ja sam koristila 24x27cm.
Stavite u hladjak.
3.
Napravite kremu.
Iscjedite sok od naranče i naribajte koricu.
Dodajte šećer,ako je kisela naranča dodajte još.
Dodajte gustin,koji prethodno razmutite u malo soka od naranče(oduzmete od ukupne količine).
Kuhate na srednjoj vatri dok se ne zgusne smjesa.
Stavite na hlađenje.
Ohlađenu smjesu promiksajte i dodajte žlićicu van. ekstrakta,opet promiksajte i polako uljevate vrhnje za šlag miksajući dok se šlag ne istuče.
4.
Ohlađenu podlogu premažite tankim slojem đema od marelice.
Na to premažite kremu i stavite na hlađenje.
Kad se krema ohladi prelijte čokoladnom glazurom.
Za glazuru topite sve sastojke na laganoj vatri.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar