loading...

Nepečene kocke,brzo se sprave.Podloga od orašastih plodova,krema od naranče i čokoladna glazura!

 Sastojci

    Podloga:
    100 g maslaca
    30 g šećera
    30 g tamne čokolade
    1 jaje
    100 g mljevenih petite beure keksa
    80 g kokosovog brašna
    50 g oraha
    30 g lješnjaka
    30 g badema
    30 g grožđica
    ribana korica naranče
    1 žličica ruma i ekstrakta vanilije.


    Krema:
    150 ml soka od naranče
    20 g šećera
    ribana korica naranče
    25 g gustina
    100 ml vrhnja za šlag
    1 žličica arome vanilija

    Čokoladna glazura
    100 g tamne čokolade
    3 žlice vode
    4 žlice ulja

 Priprema

    1.

    Rastopite maslac na laganoj vatri.

    U to dodajte šećer i čokoladu pa miješajte dok se ne otopi.

    Maknite sa vatre i u posebnoj zdjelici razmutite jaje.

    Ulijte u tankom mlazu u smjesu uz stalno miješanje.

    Vratite na laganu vatru i kuhajte oko 2 minute uz stalno miješanje.

    Smjesa će postati sjajnija i tad je gotova.
    2.

    Orahe,bajame i lješnjake samo prepolovite na pola.

    Ja sam koristila tostirane lješnjake.

    Kekse sameljite u blenderu.

    Dodajte sitnije kokosovo brašno,grožđice i ribanu koricu naranče.

    U to ulijte vrćr kuhanu smjesu i povežite.

    Dodajte aromu vanilije i rum.

    Povežite smjesu i utisnite pomoću žlice u manji kalup.

    Ja sam koristila 24x27cm.

    Stavite u hladjak.
    3.

    Napravite kremu.

    Iscjedite sok od naranče i naribajte koricu.

    Dodajte šećer,ako je kisela naranča dodajte još.

    Dodajte gustin,koji prethodno razmutite u malo soka od naranče(oduzmete od ukupne količine).

    Kuhate na srednjoj vatri dok se ne zgusne smjesa.

    Stavite na hlađenje.

    Ohlađenu smjesu promiksajte i dodajte žlićicu van. ekstrakta,opet promiksajte i polako uljevate vrhnje za šlag miksajući dok se šlag ne istuče.


    4.

    Ohlađenu podlogu premažite tankim slojem đema od marelice.

    Na to premažite kremu i stavite na hlađenje.

    Kad se krema ohladi prelijte čokoladnom glazurom.

    Za glazuru topite sve sastojke na laganoj vatri.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar