loading...

Extra čokoladne kocke - morate probati!

 Sastojci

    biskvit: 80 g glatkog brašna
    40 g kaka u prahu
    1/2 žličice sode
    1/2 žličice praška za pecivo
    1/4 žličice soli
    80 g šećera +1 žličica vanilja burbon šećera
    2 jaja S veličine
    80 ml mlijeka
    50 ml ulja
    60 g mljevenih lješnjaka,ribana korica veće naranče
    1 žlica ruma
    40 ml kipuće vode
    tamna krema: 100 g tamne čokolade 60% kakaa
    3 žlice vode


    2 jaja S veličine
    1 puna žlica šećera,prstohvat soli
    100 ml vrhnja za šlag
    mliječna krema: 100 g mliječne čokolade
    2 žlice vode
    2 jaja S veličine
    1 puna žlica šećera,prstohvat soli
    100 ml vrhnja za šlag
    preljev između krema: 100 g tamne čokolade sa brusnicama
    200 ml vrhnja za šlag
    40 g sjeckanih lješnjaka
    preljev po vrhu: 100 g tamne čokolade
    100 ml vrhnja za šlag

 Priprema

    1.

    Za biskvit prosijte sve suhe sastojke osim lješnjaka i korice naranče..

    Pomiješajte pjenjačom sve mokre sastojke osim kipuće vode.

    Mokre sastojke dodajte u suhe i lagano povežite mikserom.

    U tankom mlazu dodajite kipuću vodu uz stalno miksanje na najnižoj brzini.

    Špatulom umiješajte koricu naranče i mljevene lješnjake.

    Stavite peći u okrugli kalup 24 cm ili manji kockasti kalup .

    Pecite na 170C-35 min ili na 180C 25 min.

    Provjerite čačkalicom.

    Pečeni biskvit nakon 10 min preseliti u hladnjak na hlađenje.

    Ohlađen biskvit stavite na pladanj za serviranje i premažite nutelom.
    2.

    Priprema tamne muss kreme.

    Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

    Bjelanjke stavite sa šećerom i soli na paru i mješajte lagano pjenjačom dok se šećer ne otopi,nekih 3-4 minuta.

    Preselite ih u zdjelu za miksanje i miksajte na najjačoj brzini da se bjelanjci ohlade nekih 7-10 minuta.

    Provjerite na dodir moraju biti hladni.

    Rastopite čokoladu na pari sa 2-3 žlice vode.

    Maknite sa vate i dodajte žumanjke razmućene pjenjačom.

    Vratite na paru i kuhajte još nekih 3 minute uz stalno miješanje da se žumanjci obrade.

    U mlaku čokoladu dodajte snijeg od bjelanjaka u par navrata mješajući pjenjačom da se poveže.

    Istucite u zasebnoj zdjeli vrhnje za šlag i dodajite pjenjačom u čokoladu u par navrata.

    Dobivenu kremu premažite na biskvit.

    Stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

   
    3.

    Za preljev čokoladu sa brusnicama(imate kupiti u lidlu ima 50% kakaa) topite u vrhnju za šlag na pari ili laganoj vatri.

    U otopljenu čokoladu dodati sjeckane lješnjake.

    Preliti po ohlađenoj muss kremi.

    Saviti u hladnjak da se preljev stvrdne.
    4.

    Priprema mliječne muss kreme.

    Isto kao i za tamnu muss kremu.

    Obraditi bjelanjke na pari.

    Tuči dok se ne ohlade.

    Rastopiti čokoladu na pari.

    Maknuti sa vatre dodati žumanjke,obraditi na pari.

    Umiješati u čokoladu,snijeg od bjelanjaka,pa tučeni šlag.

    Preliti po stisnutom preljevu.

    Staviti na hlađenje.


    5.

    Kad se krema stisne prelijete ganašem.

    Topite čokoladu u vrhnju i prelijte po kolaču.

    Kad se stvrdne preljev ukrasite po želji.

    Ja sam radila prugice sa linoladom duo.
    6.

    Napomena:Ja sam koristila manje tamne čokolade jer sam imala čokoladu sa 74% kakaa pa mi je donja krema svijetlija nego bi trebala biti.

    Savjet:slažite kolač u obruču kojeg prekrijte plastificiranom folijom ili pek papirom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar