BISKVIT:
6 jaja
6 žlica šećera (kristal)
6 žlica Glatkog brašna Podravka
KREMA:
25 dkg margarina
25 dkg šećera u prahu
4 žumanjka
2 žlice jake crne kave
2 oblatne
10 dkg oraha/badema - sjeckanih i sjeckanih
4 rebra čokolade za kuhanje
2 oblatne
Priprema
1.
U tepsiju stavite 2 oblatne te iz ispecite u rerni. Ohladite ih i sameljite.
2.
BISKVIT:
Izmutite jaja i šećer, dodajte brašno te dobro izmutite.
Smjesu sipajte u tepsiju veličine oblatne i ispecite, Pečeni biskvit okrenite na tacnu. Ohladite..
3.
KREMA:
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Ispečene oblatne koje ste ohladili i izmljeli umiješajte u dobro izrađenu smjesu od margarina, šečera u prahu i žumanjaka. Potom dodajte skuhanu i ohlađenu kavu te orahe. Na kraju dodajte dobro izrađeni snijeg od bjelanjaka
4.
REDOSLIJED SLAGANJA:
biskvit-pola kreme-oblatna-krema.oblatna-glazura od 4 rebra čokolade za kuhanje
Posluživanje
Narežite i uživajte uz šalicu fine kave
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar