Kvas
1 kocka svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2 žlice Šećera ( kristal)
1,5 dl toplog mlijeka
Tijesto
1 kg Glatkog brašna
1 žlica soli
1,5 dl suncokretova ulja ili biljno
oko 1/2 l toplog mlijeka
25 dag margarina
1 kom jaja
Priprema
1.
Najprije pripremi kvas. Nek stoji dok se digne. Kvas stavi u brasno, sol, ulje i mlijeko.Zamijesi meko tijesto i pusti da se udupla.
2.
Tijesto raširi valjkom i gore narendati 1 margarin iz hladnjaka. Još ga premazati pažljivo nožem da bude svud jednako namazano. Smotati tijesto u štrucu ( dugu oko 70 cm) Prerezati na tri jednaka dijela. Svaki dio raširiti valjkom u traku .Izrezati trokutiće i smotati kroasane.
3.
Slagati ih na lim , namazati žumanjkom i po želji posuti sezamom .
Peći na 200 stupnjeva oko 20 min dok požare.
4.
Odlični su i drugi dan ako vam slučajno ostanu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar