5 jaja
1 čaša Šećera ( kristal)
1 čvrsti jogurt
1 dcl mlijeka
2 čaše oštrog brašna
1 pecilni prašak Dolcela
2 žlice gorki kakao
za kremu
250g mascarpone sira
100g bijele otopljene čokolade za kuhanje
250g vrhnja za šlag
1 paketić želatine u prahu
dorada
ribana čokolada
malo mlijeka za namočiti biskvit
mjera je čaša od jogutrta -kalup u kojem sam pekla 20 x 35 cm
Priprema
Pjenasto miksati žumanjke sa šećerom. Dodati jogurt, mlijeko, brašno pomješano prosijano s pecilnim praškom. Na kraju mješajući ručno ili najmanja brzina ma mikseru dodati snijeg od bijelanjaka.
1.
Smjesu podjeliti na dva djela (otprilike) pa u jedan dodati kakao.
2.
Žuti dio peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C otprilike 8 minuta,
3.
preliti tamnim djelom tjesta, pa ispeći do kraja, idućih otptilike 25 minuta ovisi o pećnici provjerite štapićem je li pečeno.
Krema
1.
Mascarpone izmješati , dodati tučeni šlag. Umješati na pari rastopljenu čokoladu i rastopljenu želetinu, sjediniti
2.
i ovu kremu premazati po ohlađenom biskvitu, kojeg ste malo namočili mlijekom.
3.
Ukrasite po želji u receptu za crveni plašt ide preliv za torte kojeg ja nisam imala pa sam ukrasila strugotinama ribane čokolade.
4.
Ostavite da se lijepo rashladi !
Posluživanje
Uživajte !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar