Potrebni sastojci
sveže mleko - 100 ml
jaja - 1 kom
kvasac - 1/2 pakovanja suvog kvasca
so - 1 kašičica
šećer - 1 kašičica
ulje - 2 kašike
kiselo mleko - 1/2 kofice
soda bikarbona - 1 prstohvat
brašno - oko 500 g
merne jedinice
Način pripreme
Sve suve sastojke umešati u velikoj tavi (brašno, so i kvasac).
Umutiti jaje sa kiselim mlekom u koje smo dodali prstohvat sode bikarbone, i zatim dodati sveže mleko i ulje.
U brašno dodati smesu i mešati dok ne počne da se lepi. Nakon toga mesiti rukama.
Ostaviti da odstoji tridesetak minuta, a zatim nauljenim rukama oblikovati mekike. Pržiti ih u zagrejanom ulju.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar