Sastojci
Biskvit
2 jaja
15 dag Šećera ( kristal)
2 žlice ulja
1 dcl vode
15 dag Glatkog brašna Podravka
Pola praška za pecivo Docela
2 dag kakaa u prahu Dolcela
prstohvat soli
Ganache krema
20 dag tamne čokolade (70%)
5 dcl Slatkog vrhnja Dolcela
par kapi arome naranče
Dulce de leche
500 ml mlijeka
20 dag Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
2 dag putera/maslaca
50 ml vode
3 dcl Slatkog vrhnja Dolcela
1 vrećica Mljevene želatine Dolcela
Priprema
1.
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli. Istucite ih u čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte vodu i ulje. Brašno sjedinite s praškom za pecivo i kakaom te dodajte u žumanjke. Dobro izmiksajte, dodajte snijeg od bjelanjaka pa promiješajte pjenjačom.
2.
Pecite u prethodno namašćenom kalupu (promjera 26 cm), na 170°C, 30ak minuta.
Kada je biskvit pečen, prerežite ga da dobijete dvije kore. Jedna neka vam bude deblja a druga tanja jer ćete ju izmrviti i posuti po torti. Prvu koru biskvita stavite na stalak za tortu, stavite obruč kalupa oko njega jer će vam trebati kada budete stavljali kreme.
3.
Čokoladu usitnite na kockice a 3,5 dcl slatkog vrhnja stavite zakuhati. Pred početak vrenja maknite s vatre te prelijte po čokoladi. Dodajte par kapi arome naranče. Miješajte dok se čokolada i vrhnje ne sjedine.
4.
Pustite 10ak minuta da se malo prohladi. Posebno istucite 1,5 dcl slatkog vrhnja te dodajte u kremu, promiješajte s pjenjačom da se sjedini. Kremu izlijte na biskivit, stavite u hladnjak i pustite da se stisne.
5.
Mlijeko stavite u posudu dodajte šećer, vanilin šećer, vodu i maslac. Pustite da zakuha, pa kuhajte na laganoj vatri jos sat i pol. Vidjeti ćete da će promijeniti boju u svjetlo smeđu te će postati gusto i karamelasto. Maknite s vatre a želatinu napravite prema uputi na vrećici te ju dodajte u karamel i promiješajte.
6.
Izradite slatko vrhnje u šlag te dodajte karamel u njega. Sve zajedno još jednom izmiksajte. Tortu izvadite iz hladnjaka, dulce de leche kremu stavite po ganache kremi, a drugu tanju koru biskvita izmrvite te pospite po torti. Pustite da odstoji 3-4 sata u hladnjaku te poslužite..
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar