Sastojci
5 jaja
150 g šečera
1 dl vode
1 dl ulja
270 g brašna
30 g kakaa u prahu Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
KREMA
4 - 5 večih jabuka
1,5 dl vode
1 - 3 žlice šešera
2 Vanilin pudinga Dolcela
4 dl vode
5 žlic šečera
GLAZURA
100 g čokolade
200 ml vrhnja za šlag
1 žlica putra
PRELIV
1/2 dl mleka
2 žlici ruma
Priprema
1.
Bjeljanke i šečer zmiksati u snjeg. Postepeno dodavati jedan po jedan žumanjak, vodo i ulje.
Brašno, kakao i prašak za pecivo izmješati i lagano umješati.
Pekač 25 x 35 cm namazati sa putrom i posuti sa brašnom.
Izliti masu i peči oko 25 min.
Ohlađen kolač preliti sa 1/2 dl mleka i ruma.
2.
Jabuka oguliti i narezati na kocke.
Staviti u lonac 1,5 dl vode, šečer i jabuka i kuhati oko 15 min (dok tekučina ne izhlapi), ako ostane previše tekučine , odcjediti višak.
Jabuka zmiksati sa štapnim mikserom u pire.
Puding:
Zakuhamo 3 dl vode, prašak za puding promješamo sa šečerom i preostlom vodo. Skuhamo puding.
U kuhani puding dodamo pire o jabuka i dobro izmješamo.
Kremu prelijemo preko biskvita.
Pustimo da se stvrdi.
3.
Ganaš: Vrhnje zakuhati, dodati čokolalu i putar i mješati, dok se čokolada ne raztopi.
Ganaš preliti preko kreme.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar