6 jaja
150 g. čokolade za kuhanje
150 g. maslaca
100 g. krušnih mrvica
100 g. šećera
1 Rum šećer Dolcela
1 prašak za pecivo Docela
3 žlice marmelade od marelice
Priprema
1.
Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri uz neprestano miješanje, a zatim ohladiti barem na sobnu temperaturu. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilija šećerom, dodati prašak za pecivo i krušne mrvice i na kraju otopljenu čokoladu s maslacem. Na kraju kuhačom lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2.
Smjesu izli u srednji lim dobro namašćen i posut brašnom. Peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 25 minuta. Vruć biskvit premazati zagrijanom marmeladom od marelica i ukrasiti po želji.
Posluživanje
Ohladiti. Rezati na kocke. Po želji možete poslužiti uz tučeno slatko vrhnje.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar