loading...

Pekarske kifle - ukusne i vrlo jednostavne!

 Sastojci

    1 kg brasna
    100g otopljenog putra
    2 kasikice soli
    2 kasikice secera
    25g svjeze germe
    400 ml tople vode
    1 kasika jabukovog sirceta
    100ml toplog mlijeka


 Priprema

    1.

    Brasno ,sol i putar pomjesati,dodati mlijeko u kojem prvo otopite germu i secer.Sve umjesite vodom u koju ste stavili sirce.(jel radi kopipasta? -ovo sam morala nadodati...hihihi,samo da pravim posla kradljivcima recepata )!Tijesto se mora fino odvajati od posude!
    2.

    Pokriti krpom i nekastoji oko 50 minuta.Ponovo premjesiti i ostaviti jos 25 minuta da miruje.
    3.

    Od tijesta napraviti kuglice,naraditi ih dlanom i ostaviti 10 minuta da stoje.Meni je ispalo 13 ,u originalu pise 15 sto ovisi o velicini.
    4.

    Svaku kuglicu ovalno razvaljati,srolati i sloziti u pleh sa pek papirom.

    Kifle ostaviti pokrivene krpom ili prozirnom folijom da se uduplaju(oko 15 minuta).
    5.

    Svaku kiflu namazati vodom i posuti sa soli.
    6.

    Staviti u vrelu rernu na 250° i peci 12-13 minuta.


    7.

    Mozete ih zamrznuti i budu mekane kad ih ugrijete.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar