loading...

Torta od naranče i čokolade - jednostavno mmm!

 Sastojci

    Biskvit
    150 gr šećera
    125 gr glatkog brašna
    90 gr integralnog brašna (pirovo)
    1 žličica sode bikarbone
    1 žličica praška za pecivo
    2 kom jaja
    240 ml mlijeka
    80 ml ulja
    1 žlica ekstrakta od vanilije
    240 ml kipuće vode

    Hrskavi sloj
    30 gr lješnjaka
    50 gr šećera
    1 žlica vode
    75 gr čokolade (ili bolje nutella ili pekmez za premaz biskvita)


    Krema od naranče
    2 kom naranče
    300 ml mlijeka
    1 kom mahuna vanilije (ili vanilin šećer)
    1 kom puding od vanilije
    250 ml vrhnja za šlag

    Čokoladni ganache
    250 ml vrhnja za šlag
    300 gr čokolade

 Priprema

    Biskvit

    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (iili 160 ako je jaka).

    Pripremite okrugli kalup od 28 cm, stavite papir za pečenje.

    Uzmite dvije zdjele. U veću stavite sve suha sastojke i pomiješajte. U manjoj pomiješajte sve mokre osim vode. Zatim mokre dodajte u suhe i sve izmješajte. Na kraju polako dodavajte kipiću vodu i miješajte sve dok smjesa ne postane homogena. Izliti u pripremljeni kalup i peći bez ventilacije 40ak minuta. Pazite da ne zagori!! Provjeriti čačkalicom kada je gotovo! Ostaviti u ugašenoj pećnici još 5 minuta pa ohladiti na sobnoj temperaturi.


    Hrskavi sloj

    Lagano zagrijavajte šećer i vodu bez miješanja do jantarne boje. Skinite s vatre i umiješajte lješnjak koji ste prethodno zapekli u pećnici i ogulili mu koru. Prebacite smjesu na papir za pečenje i pustite da se potpuno ohladi. Usitniti u sjeckalici na sitne komadiće.


    Biskvit premazati otopljenom čokoladom, nutellom ili pekmezom, pa preko toga raspodijeliti hrskavi sloj.
    Krema od naranče


    Dobro oprati naranče, po mogućnosti u sodi bikarboni. Oguliti kore i skuhati ih u mlijeku sa mahunom vanilije (ili vanilin šećerom). Izvaditi kore.

    Puding promiješati sa par žlica hladnog mlijeka i 3 žlice šećera te dodati u ukuhano narančino mlijeko te skuhati gusti puding. Pustiti da se ohladi.

    Vrhnje izmiksati u šlag i dodati ga pudingu od vanilije.

   


    Dvije naračne izrežite, očistite bijeli sloj tako da dobijete samo "meso" te ga raspodijelite po hrskavom sloju.

    Preko toga rasporedite kremu od naranče i vanilije.
    Čokoladni ganache

    Zagrijte do vrenja vrhnje za šlag te prelijte preko raskomadane čkolade. Imiješajte, pustite da se malo ohladi pa prekrijte tortu.

    Za ukrašavanje torte naribajte na ribež malo bijele čokolade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar