za tjesto potrebno za 1 koru
4 bjelanjaka
120 g šećera
15o g rogača ili kao u orginalu mljevenih lješnjaka
pa ponoviti isto za drugu koru
za kremu
2 pudinga od čokolade Dolcela ja sam kombinirala čokoladni i onaj s komadićima narančine kore
6-7dcl mlijeka
8 žumanjaka u orginalu ide 6 ali ja sam iskoristila svih preostalih osam
8 žlica šećera
100g maslaca
dekoracija po želji npr .ukoliko pravite s lješnjakom ostavite malo llješnak za posipanje
Priprema
1.
Miksajte bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Lagano umiješatjte rogač (ili lješnjake) pa izlitijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 180C .
Isti postupak još jednom ponovitie pa ispecite drugu koru.
2.
Skuhajte pudinge u mlijeku prema uputi na vrećici. Hladite uz miješanje da se ne napravi korica.
3.
U međuvremenu pjenasto izmiksajte žumanjke, šećer i omekšali maslac.
4.
Svaku koru namažite kremom . Ostavite u frižider da se rashladi dobro..
5.
Ukoliko ne želite sirove žumanjke u kremi, možete ih skuhati na pari sa šećerom, pa dodati u puding.
Posluživanje
U slast !
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar