loading...

Mamma mia - san svih domaćica!

 Sastojci

    za tjesto potrebno za 1 koru
    4 bjelanjaka
    120 g šećera
    15o g rogača ili kao u orginalu mljevenih lješnjaka
    pa ponoviti isto za drugu koru

    za kremu
    2 pudinga od čokolade Dolcela ja sam kombinirala čokoladni i onaj s komadićima narančine kore
    6-7dcl mlijeka
    8 žumanjaka u orginalu ide 6 ali ja sam iskoristila svih preostalih osam
    8 žlica šećera
    100g maslaca
    dekoracija po želji npr .ukoliko pravite s lješnjakom ostavite malo llješnak za posipanje



 Priprema

    1.

    Miksajte bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Lagano umiješatjte rogač  (ili lješnjake) pa izlitijte u lim obložen papirom za pečenje. Pecite oko  20 minuta na 180C .

    Isti postupak još jednom ponovitie pa ispecite drugu koru.
    2.

    Skuhajte  pudinge u mlijeku prema uputi na vrećici. Hladite uz miješanje da se ne napravi korica.
   
    3.

    U međuvremenu pjenasto izmiksajte  žumanjke, šećer i omekšali maslac.
    4.

    Svaku koru namažite  kremom . Ostavite u frižider   da se rashladi dobro..
    5.

     Ukoliko ne želite sirove žumanjke u kremi, možete ih skuhati na pari sa šećerom, pa dodati u puding.


Posluživanje

U slast !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar