Sastojci
Biskvit
1 i pol šalica brašna (glatko ili pirovo ako želite zdraviju verziju)
pola šalice šećera (ako volite slađe, slobodno stavite cijelu šalicu)
3 velike žlice kakaa
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
naribana korica naranče/limuna ili oboje
5 žlica ulja (obično ili maslinovo)
1 šalica kipuće vode
Krema od kiwija
6 kom kiwija
1 kom vanilin šećer
po želji med
1 kom puding od vanilije
2-3 žlice smeđeg šećera
Priprema
Biskvit
Umjesto klasične pripreme kada smjesu za biskvit prvo mutite u zdjeli, ovoga puta cijeli proces odrađujete u posudi u kojoj ćete tortu peći - bez prethodnog mazanja masnoćom ili posipavanja dna brašnom.
U pleh ubacite sve suhe sastojke (brašno, šećer, sol, sodu bikarbonu, kakao) i jednostavno ih pomiješajte žlicom ili vilicom. Potom dodajte ekstrakt vanilije i ulje, te sve zalijte vrućom vodom i dobro, dobro izmiješajte.
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (ili 160 za jače pećnice) te kada je smjesa dobro izmiješana stavite je peći na oko 35 minuta. Provjeriti čačkalicom kada je gotov biskvit.
Krema od kiwija
Kiwi očistiti i narezati na kockice. Staviti u posudicu te dodati 2 dcl vode, šećer, vanilin šećer...zakuhati i miješati.
Puding razmutiti sa malo hladne vode pa dodati u voće i miješati dok se ne zgusne. Dodati nekoliko kockica bijele čokolade. Kremu premazati po biskvitu i ohladiti.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar