Sastojci
KORA:
5. jaja
5. kašika šećera
5. kašika brašna
ZALJEV ZA KORU:
1. čaša vode
1. čaša šećera
FIL:
1 l. mlijeka
12. kašika brašna
1. margarin
350 gr. šećera u prahu
GLAZURA:
100 gr. čokolade za kuhanje
2/3. kašike ulja
Priprema
1.
Sastojke za koru zajedno sjediniti i napraviti finu smjesu, te je izliti u kalup za pečenje i ispeći. Dok se kora peče pripremiti zaljev i s njim preliti prethodno pečenu koru.
2.
Za pripremu fila u šerpu staviti 1 l. mlijeka i 12. kašika brašna te od njih napraviti puding i ostaviti da se hladi. U međuvremenu sjediniti margarin i šećer u prahu.
Kada se puding ohladio, sjediniti ga sa smjesom od margarina i šećera.
Kada je fil gotov, premazati koru.
3.
Glazuru napraviti tako da istopite 100 grama čokolade sa 2/3 kašike ulja. Kada je glazura gotova, preliti kolač.
Kolač ostaviti u frižideru do posluživanja.
p.s. Meni je uvijek ukusniji kada prenoći u frižideru.
Posluživanje
Služiti po želji.
Pogodan za svaku priliku.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar