Sastojci
Biskvit:
4 žumanjka
200 g šećera
8 žlica jake crne kave
100 g mljevenih oraha
150 g brašna
1/2 praška za pecivo
5 bjelanjka - snijeg
Krema:
300 ml mlijeka
3 žlice brašna ili gustina
200 g margarina ili maslaca
150 g šećera u prahu (ja stavila 80g)
1 žumanjak
2 vanilin šećera
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice šećera
50 g maslaca
malo mlijeka
Priprema
1.
Žumanjke tući sa šećerom dok ne pobijele i zgusnu se.
Dodati prethodno skuhanu i ohlađenu kavu, brašno prosijano sa praškom za pecivo, te žlicom naizmjenično lagano umiješati mljevene orahe i snijeg od bjelanjaka.
Izliti u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (ili na dno staviti papir za pečenje) i peći na 180"C.
2.
Za kremu skuhati brašno u mlijeku kao puding i ohladiti.
Maslac dobro izraditi sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, dodati žumanjak i mutiti dok ne bude pjenasto.
Pomiješati sa hladnim pudingom od brašna i dobro izmiksati.
Premazati kremom hladan kolač pa preliti čokoladnom glazurom.
3.
Za glazuru na laganoj vatri otopiti sve sastojke.
4.
Za one kojima smeta sirov žumanjak u kremi: žumanjak izraditi sa malo šećera, dodati brašno, razrijediti sa malo mlijeka i skuhati u preostalom mlijeku. Ohladiti, pa pomiješati sa maslacem umućenim sa vanilin šećerom i preostalim šećerom u prahu.
5.
Napomena: Brioni na slici su pravljeni u kalupima za mufine, prerezani popola i punjeni dijelom kreme. Ostatak kreme je na vrhu i preko glazura.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar