Sastojci
Biskvit:
2 jaja
100 g šećera
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
30 g Kakaa u prahu Dolcela
100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
40 ml ulja
150 g Dukatos jogurta okusa naranča-cimet
ribana korica 1 naranče
50 ml mlake vode
70 g čokolade sa lješnjacima
Glazura od čokolade
50 g tamne čokolade
50 g milka noisete ili mliječne čokolade
50 ml vode
4 žlice ulja
Dekoracija:
Krispi kuglice Dolcela
Priprema
1.
Za pripremu biskvita dodajte prvo suhe sastojke(osim čokolade)u zdjelu ,a zatim nastavite dodavati mokre sastojke.
Pomiješajte mikserom samo da se sastojci sjedine.
Na kraju naribajte čokoladu i pomiješajte je špatulom u smjesu.
Stavite u pek papirom obloženom kalup i pecite na 170C-30 minuta.
Provjerite čačkalicom.
Ohladite pečeni biskvit.
Ja sam pekla u četvrtastom kalupu 27x24x4cm.
2.
Rastopite čokoladu u vodi i ulju i vruću preljevajte po ohlađenom biskvitu.
Pravite u biskvitu čačkalicom rupice da čokolada prodre u kolač i fino ga natopi.
Nemojte odjednom preliti svu čokoladu.
Prelijte u dva navrata.
Tako će kolač bolje upiti čokoladu.
3.
Pustite da se čokolada stisne na sobnoj temperaturi.
Režite na kocke i dekorirajte po želji.
Ja sam koristila krispi kuglice.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar