Sastojci
1 Cheesecake Dolcela (Mješavina za pripremu torte sa sirom)
3 žlice mlijeka
60g maslaca
325ml mlijeka
300g krem/svježeg sira
DODATNO
1 mango
1 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Mljevene kekse iz pakiranja pomiješajte s 3 žlice mlijeka, a zatim smjesi dodajte i otopljeni maslac. Smjesu za podlogu utisnite u dno kalupa promjera 20cm kojem ste dno prethodno obložili papirom za pečenje.
2.
Prije pripreme cheesecake kreme, mango ogulite i narežite na kockice pa ga smiksajte štapnim mikserom. Na laganoj ga vatri zagrijte zajedno sa vanilija šećerom pa pire ohladite u hladnjaku dok pripremate kremu.
3.
Za cheesecake kremu prvo posebno izmikajte svježi sir dok ne postane kremast, u slučaju da ga koristite. Nakon toga u posebnoj posudi pomiješajte mješavinu za kremu s ostatkom hladnog mlijeka i miksajte najvećom brzinom oko 2 minute. Smjesi dodajte i sir te sve još jednom dobro izmiksajte. Kremu rasporedite po kalupu te njime lagano udrite o radnu podlogu kako bi poravnali površinu.
Nakon toga stavite 5-6 žličica mango pirea na dio cheesecake kreme kako bi dobili ''točke'' koje ćete zatim čačkalicom ili nekim većim drvenim štapićem razvući u željeni uzorak po ostatku kreme. Nemojte pire pretjerano umiješati u kremu već samo kratko kako nebi izgubili uzorak. Stavite tortu u hladnjak minimalno 2 sata, a najbolje preko noći.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar