loading...

Volite li brze i jednostavne recepte ovaj će vam se definitivno svidjeti! - Mango cheesecake

 Sastojci

    1 Cheesecake Dolcela (Mješavina za pripremu torte sa sirom)
    3 žlice mlijeka
    60g maslaca
    325ml mlijeka
    300g krem/svježeg sira

    DODATNO
    1 mango
    1 Vanilin šećer Dolcela


 Priprema

    1.

    Mljevene kekse iz pakiranja pomiješajte s 3 žlice mlijeka, a zatim smjesi dodajte i otopljeni maslac. Smjesu za podlogu utisnite u dno kalupa promjera 20cm kojem ste dno prethodno obložili papirom za pečenje.
    2. 

    Prije pripreme cheesecake kreme, mango ogulite i narežite na kockice pa ga smiksajte štapnim mikserom. Na laganoj ga vatri zagrijte zajedno sa vanilija šećerom pa pire ohladite u hladnjaku dok pripremate kremu.
    3.

    Za cheesecake kremu prvo posebno izmikajte svježi sir dok ne postane kremast, u slučaju da ga koristite. Nakon toga u posebnoj posudi pomiješajte mješavinu za kremu s ostatkom hladnog mlijeka i miksajte najvećom brzinom oko 2 minute. Smjesi dodajte i sir te sve još jednom dobro izmiksajte. Kremu rasporedite po kalupu te njime lagano udrite o radnu podlogu kako bi poravnali površinu.


Nakon toga stavite 5-6 žličica mango pirea na dio cheesecake kreme kako bi dobili ''točke'' koje ćete zatim čačkalicom ili nekim većim drvenim štapićem razvući u željeni uzorak po ostatku kreme. Nemojte pire pretjerano umiješati u kremu već samo kratko kako nebi izgubili uzorak. Stavite tortu u hladnjak minimalno 2 sata, a najbolje preko noći.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar