BISKVIT:
6 jaja
6 velikih žlica šećera
1 vanilin šećer Dolcela
6 velikih žlica brašna
3 velike žlice kakao
1 prašak za pecivo Dolcela
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1 velika žlica arome ruma
KREMA:
500 ml vrhnja za šlag
300 g čokolade za kuhanje
10 g šećera
1 dcl instant kave kuhane
Priprema
1.
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke miksati s malo soli u čvrst snijeg. U žumanjke dodati šećer i vanilin šećer i miksati da postane prozračna i gusta smjesa. Potom dodati mlijeko i ulje i na kraju prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao. Kada se sve lijepo sjedini ručno polako umiješati čvrst snijeg.
2.
Za kremu na pari do vrenja ugrijati vrhnje za šlag i potom dodati čokoladu izlomljenu na manje komade. na kraju kada se čokolada otopi, dobro promiješati i dodati kuhanu instant kavu i sve dobro promiješati. Kremu izliti na topli biskvit i staviti da se dobro ohladi.
3.
Kolač najprije ohladiti na sobnoj temperaturi a potom najbolje preko noći ohladiti u hladnjaku.
Posluživanje
Servirati dobro ohlađeno uz malo tučenog vrhnja za šlag ili mrkvice čokolade.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar