Sastojci
ZA KORU
7 belanaca
7 kasika secera
7 kasika brasna
1 prasak za pecivo
ZA FIL
4 kesice pudinga od maline
1l mleka
oko 100gr kokosa
ZA 2 FIL
oko 100gr krem slaga
ZA DEKORACIJU
oko 200ml slatke pavlake
2 pakovanja piskota
Priprema
1.
KORA
Umutiti 7 belanaca te postepeno dodavati 7 kasika secera. Zatim dodati brasno i prasak za pecivo i sve zajedno promesati varjacom. Smesu za biskvit sam pekla u okruglom kalupu cije su dimenzije 26cm . Peci na oko 180 do 200 stepeni oko 15-20 min u zavisnosti od rerne.
2.
FIL 1
Skuvati puding od maline pa ostaviti da se prohladi. Zatim dodati oko 100 gr kokosa te promesati pa potom otaviti u frizider na 2h da se stegne.
3.
FIL 2
Umutiti krem slag.
4.
FINALNI POSTUPAK
Ispecenu i prohladjenu koru preseci na dva dela. Prvo na biskvit premazujemo fil od pudinga zatim krem slag te preklopimo. Isti postupak ponovimo dok ne potrosimo ostatke fila. Nafilovanu tortu ostavimo u frizider na nekoliko sati.
5.
ZA DEKORACIJU
Na zidove torte redjati piskote potom umutiti slatku pavlaku koju cemo dekorisati tortu po zelji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar