Sastojci 12 osoba
1 casa = 250 ml.
2 1/4 casa toplog mlijeka
2 case brasna
6 jaja
6 kasika otopljenog maslaca,neslanog
1/4 casa sećera ( kristal)
1/4 kasicica soli
1/4 case ulja
Mascarpone fil
2 1/2 case slatke pavlake sa 35%mm
1 1/4 casa mascarpone sir
5 kasike Med Podravka
1 kasika vanila ekstrakta (ili kesica vanilin šećera)
4 kasike soka od naranče
2 case malina
Priprema
1.
U blender stavite mleko, brasno, jaja, rastopljeni puter, secer i soli. Blendirajte da se dobije fina glatka smesa. Procedite smesu kroz cediljku, prebacite je u duboku posudu, pokrijte prozisrnom folijom i ostavite da stoji na sobnu temepraturu oko 30 minuta.
2.
Stavite teflonsku tavu ( 20 cm) na ringlu da se zagreje na sredno visoku temeraturu, pa je premazite uljem. Uzmite 1/4 casa od gotove smese i sipajte u tavu, okretajuci tavu da se smesa razlije podjednako. Pecite palacinke da dobiju zlatkastu boju, oko 1 min. Izmedju svake palacinke stavjajte parce papir za pecenje.
Od smese se dobiju 22-25 palacinke.
3.
PRIPREMA FILA:
U duboku posudu dobro izmutite slatku pavlaku, maskarpone sir i med, da se zgusne pa dodajte vanilu, sok od narandje i 1 casa maline. Izmesajte sve dobro i ostavite od smese oko 1/4 case za dekoriranje.
4.
Svaka palacinka se maze sa tankim slojom od fila-tacno 1 kasika fila. Zadnja palacinka se ne maze. Pokrijte tortu sa prozirnom folijom i stavite u frizider da se hladi oko 2 sata. Pre serviranja na sredini gornje palacinke stavite kremu koju ste ostavili na stranu. Iznad fila stavite preostale maline.Po zelji, posipite tortu secerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar