Sastojci
1 jaje
200 g marcipana
3 velike žlice brašna
100 g šećera u prahu
malo korice od naranče
20 manjih oblatni (hostije)
50 g badem listića
Čokoladna glazura:
100 g čokolade
3 velike žlice slatkoga vrhnja
Priprema
1.
Bjelanjak, marcipan, sećer u prahu, malo korice od naranče i brašno sjedinite mikserom u gustu masu. Ruke pobrašnite i uzimajte pomalo tijesta, utisnute na oblatnu (hostiju).
Žumanjak koji vam je ostao, razmutite sa 1 žlicom mlijeka pa premažite svaki keks.
Uzmite listiće badema i utisnite dobro na svaku polovicu keksa. Pecite na 170°C 12-15min.
2.
Pustite da se keksi ohlade.
100 grama čokolade i 3 velike žlice slatkoga vrhnja rastopite na laganoj vatri. Svaki keks umačite sa onom polovicom bez badema.
Ostavite da se potpuno osuše pa spremite u limenu kutiju.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar