loading...

Predivan kolačić, veoma ukusan i brzo se pravi!

 Sastojci

    1 jaje
    200 g marcipana
    3 velike žlice brašna
    100 g šećera u prahu
    malo korice od naranče
    20 manjih oblatni (hostije)
    50 g badem listića


    Čokoladna glazura:
    100 g čokolade
    3 velike žlice slatkoga vrhnja

 Priprema

    1.

    Bjelanjak, marcipan, sećer u prahu, malo korice od naranče i brašno sjedinite mikserom u gustu masu. Ruke pobrašnite i uzimajte pomalo tijesta, utisnute na oblatnu (hostiju).

    Žumanjak koji vam je ostao, razmutite sa 1 žlicom mlijeka pa premažite svaki keks.

    Uzmite listiće badema i utisnite dobro na svaku polovicu keksa. Pecite na 170°C 12-15min.
    2.

    Pustite da se keksi ohlade.



    100 grama čokolade i 3 velike žlice slatkoga vrhnja rastopite na laganoj vatri. Svaki keks umačite sa onom polovicom bez badema.

    Ostavite da se potpuno osuše pa spremite u limenu kutiju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar