Sastojci
Kora
300 g putera/maslaca
2,5 dl Šećera ( kristal)
2 jajeta
4 dl Glatkog brašna Podravka
2 dl zobenih pahuljica
Odozgo
oko 1 kg sljiva
Fil
500 g sira Mascarpone
200 g kiselog vrhnja
2 dl slatkog vrhnja z
4 jajeta
200 g Šećera ( kristal)
1 kesica Puding vanilija Dolcela
Priprema
1.
Izmiješati sve sastojke za koru (putar isjeckati na kockice) i brzo zamijesiti tijesto. Ostaviti da odstoji u frižideru najmanje 10 minuta. Za to vrijeme oprati i ispučiti šljive i umutiti fil. Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati mascarpone sir, povlaku i slatko vrhnje.
Pred kraj dodati prasak za puding. Ugrijati rernu na 200°. Razviti tijesto i staviti u veliki, duboki pleh od rerne. Poredati šljive preko tijesta i preliti sa filom. Peći oko 45 minuta na 200°.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar