loading...

Savrsen spoj zdravije i ukusnije varijante prhkog tijesta i glatke kreme od mascarpone, kao i savrsen spoj slatkog i kiselog.... ma da prste polizes!!!

 Sastojci

    Kora
    300 g putera/maslaca
    2,5 dl Šećera ( kristal)
    2 jajeta
    4 dl Glatkog brašna Podravka
    2 dl zobenih pahuljica

    Odozgo
    oko 1 kg sljiva


    Fil
    500 g sira Mascarpone
    200 g kiselog vrhnja
    2 dl slatkog vrhnja z
    4 jajeta
    200 g Šećera ( kristal)
    1 kesica Puding vanilija Dolcela

 Priprema

    1.
   
    Izmiješati sve sastojke za koru (putar isjeckati na kockice) i brzo zamijesiti tijesto. Ostaviti da odstoji u frižideru najmanje 10 minuta. Za to vrijeme oprati i ispučiti šljive i umutiti fil. Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati mascarpone sir, povlaku i slatko vrhnje.


Pred kraj dodati prasak za puding. Ugrijati rernu na 200°.   Razviti tijesto i staviti u veliki, duboki pleh od rerne. Poredati šljive preko tijesta i preliti sa filom.   Peći oko 45 minuta na 200°.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar