Sastojci
250 g mljevenih zobenih pahuljica
30 g kakaa u prahu Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
3 jaja
80 g Šećera ( kristal) il nekog drugog sladila
1/2 paketića praška za pecivo
2 velike zrele banane
50 ml kokosovog ulja (može i neko drugo obično)
200 ml tekućeg jogurta
Priprema
1.
Zobene pahuljice samljeti da se dobije brašno. Ja sameljem u multipraktiku.
Dodati sve ostale suhe sastojke osim šećera.
2.
Žutanjke istući s šećerom. Bjelanjke s prstohvatom soli istući u čvrsti snijeg.
Banane ispasirati.
3.
U smjesu žutanjaka uliti jogurt, ulje i pasirane banane, te promiješati, zatim dodavati suhu smjesu i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
4.
Smjesu istresti u manji nauljeni pravokuni pleh i peći oko 35 minuta na 180-190° (provjera čačkalicom).
Pečeni kolač ostaviti da se prohladi te narezati na kocke. Posuti šećerom u prahu ili preliti čokoladnim preljevom, nekim sirupom ili slično.
Kolač je mekan i jako ukusan. Po želji dodati više šećera.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar