loading...

Čokoladna rolada s bananama

 Sastojci

    Biskvit
    5 jaja
    6 žlica šećera
    50 ml suncokretova ulja
    50 ml mlijeka
    3 žlice glatkog brašna
    3 žlice tamnog kakaa
    pola praška za pecivo

    Krema
    300 ml mlijeka
    1 Premium puding čokolada Dolcela
    1 žlica gustina ili brašna
    2 žlice smeđeg šećera
    3 žlice bijelog šećera
    3 žlice Nutelle
    1 čep ruma
    130 g maslaca


    Glazura
    100 g tamne čokolade
    2 žlice suncokretova ulja

 Priprema

    1.

    Za biskvit odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Sa mrvom soli miksati bjelanjke u čvrsti snijeg, a žutanjke sa šećerom u laganu i svijetlu pjenu.
    2.

    U žutanjke dodati mlijeko i ulje, dobro promiješati, a zatim prosijano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i lagano sjediniti smjese.
    3.

    Pripremljenu smjesu izliti na pleh od pećnice obložen papirom za pečenje i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, te peći cca 15-20 min.
    4.

    Ispečeni biskvit zarolati u roladu pomoću čiste kuhinjske krpe i ostaviti da se tako hladi dok se radi krema.
    5.

    Kremu radimo na klasičan način. Od 300 ml mlijeka odvojiti malu količinu dovoljnu da natopimo "suhe sastojke" puding, brašno, šećer, a ostatak stavimo grijati na štednjak.
    6.

    Kada se mlijeko ugrijalo, dodamo smjesu od pudinga i ukuhamo u čvrstu kremu. Dok je još vruće, dodamo Nutellu i na kraju čep ruma.


    7.

    U ohlađenu skuhanu kremu dodamo maslac i dobro izmiksamo u laganu i pjenastu kremicu.
    8.

    Pečeni i ohlađeni biskvit izravnamo, te premazujemo kremom puštajući 10 cm biskvita na kraju čistim, da ne bi krema iscurila kad zarolamo do kraja. Dodati banane po želji (ili neko drugo voće npr. jagode, borovnice) ili ju jednostavno pustiti praznu.
    9.

    Kada smo ju zarolali i kratko ohladili, prelijemo glazurom od čokolade i malo ulja. Doooobro ohladiti i uživati.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar