4 jaja
100 gr rikota sira
50 gr domaće svinjske masti
1 dcl jogurta
4 kašike pravog kokosovog brašna
1 kašika surutke u prahu (čista surutka, bez aditiva, aroma, zaslađivača)
1 kašičica praška za pecivo (vinski kamen)
soli po ukusu
malo zaslađivača da bi dobili specifičan ukus mlečnog hleba, najbolje mešavina eritrita i stevie
Priprema
1.
Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti u čvrst sneg sa malo soli.
Žumanca, sir, mast, so i jogurt umutiti mikserom. Izmešati brašno, surutku i prašak za pecivo i dodati smesi sa žumancima. Zatim varjačom spojiti sa belancima da se smesa lepo poveže.
Ostaviti da odstoji dok se rerna zagreje. Ja je zagrejem na 200C, pa kad stavim hleb da se peče smanjim na 180C. U kalup za hleb staviti papir za pečenje i sipati smesu...po
želji posuti semenkama i peći sa
uključenim ventilatorom dok ne dobije lepu zlatnu boju i čačkalica ne bude suva. Ovog puta sam stavila smesu u kalup za mafine, tako mi je zgodnije za serviranje.
Posluživanje
Moje omiljene kombinacije su sa puterom, kajmakom, domaćom kobasicom, kiselim salatama... Može i domaća nutela. Izbor je vaš!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar