biskvit x2
4 bjelanca
125g šećera (kristal)
60g glatkog brašna (tip 550)
20g tamnog kakaa u prahu
1 žličica praška za pecivo
70g ulja
50g krupno sjeckanih prženih lješnjaka
krema
1,5l mlijeka
250g šećera (kristal)
8 žumanaca
175g gustina
200g maslaca
750g mliječnog slatkog vrhnja
6 listića želatine
200g bijele Linolade
200g tamne čokolade
100g paste od lješnjaka (napravite sami, sameljite pržene lješnjake u pastu)
Priprema
1.
Prvo kuhamo kremu: od mlijeka izdvojiti 100ml, ostatak ugrijati zajedno sa šećerom. Zakuhati kremu sa škrobnim brašnom i žumancima koje smo razmutili u 100ml mlijeka. U vruću kremu umiješati maslac i želatinu, razdijeliti na pola: u prvu polovicu umiješati bijelu Linoladu, u drugu polovicu tamnu čokoladu i pastu od lješnjaka. Prebaciti kreme u drugu posudu, prekriti površinu krema prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti; dobro ohladiti.
2.
Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje (32x34 cm). Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje. Po papiru za pečenje posipati krupno sjeckane pržene lješnjake i preko njih razmazati biskvitnu smjesu. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 8-10 minuta će biti dovoljno. Ispeći još 1 takav biskvit.
3.
Izmiksati vrhnje u šlag, te umiksati po pola u svaku od krema. Žlicom rasporediti po pola od svake kreme na 1 biskvit i ponoviti postupak sa drugim biskvitom... da bude prošarano. Ohladiti kolač preko noći, sutradan uživati. :-)
Posluživanje
Po želji kolač posipati kakaom ili prženim lješnjacima.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar