loading...

ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE PEČE

 Sastojci 10 osoba

    1. smjesa
    200 dag šećera
    4 žumanjka
    1 (250g) putera/maslaca
    200 dag čokolade u prahu

    2. smjesa
    1/2 kg keksi petit
    1/2 l mlijeka

    ostali sastojci
    300 dag žele bombona
    300 dag grožđica (suvice)
    300 dag mljevenih badema ili oraha ili ljesnjaka (po želji)
    2 dcl ruma


 Priprema

    1.

    Napraviti 1.smjesu tj. izmiksati 200 dag šećera,4 žumanjca,1 maslac i 200 dag čokolade u prahu


    2.

    Napraviti 2.smjesu tj. skuhati 1/2l mlijeka te u toplo mlijeko umijesati 1/2 kg izdrobljenih petit keksa te pustit da se ohladi.

   
    3.

    U međuvremenu grožđice potopite u rumu,a žele bombone isjeckajte na tanke listice.

   
    4.

    Nakon što se 2.smjesa ohladila,ubacite u nju žele bombone,grožđice (suvice),mljevene bademe/orahe/ljesnjake te pomijesajte sve skupa s 1.smjesom (to radite s kuhacom7žlicom i sl.,ne mikserom!).
    5.

    Kada ste sve spojili,smjesu izlijte u kalup (ja sam koristila okrugli za torte,a mozete i neku tecu,ovisno kakav oblik zelite) u koju ste prethodno stavili aluminijsku foliju (puno lakse cete izvadit tortu)


   
    6.

    Na samom kraju tortu stavite prvo 2 sata u zamrzivac,a potom u hladnjak da se torta stisne.

Posluživanje

Izvadite iz kalupa u kojem ste hladili tortu terezite na tanke snite jer je dosta zasitna. Dobar teek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar