1. smjesa
200 dag šećera
4 žumanjka
1 (250g) putera/maslaca
200 dag čokolade u prahu
2. smjesa
1/2 kg keksi petit
1/2 l mlijeka
ostali sastojci
300 dag žele bombona
300 dag grožđica (suvice)
300 dag mljevenih badema ili oraha ili ljesnjaka (po želji)
2 dcl ruma
Priprema
1.
Napraviti 1.smjesu tj. izmiksati 200 dag šećera,4 žumanjca,1 maslac i 200 dag čokolade u prahu
2.
Napraviti 2.smjesu tj. skuhati 1/2l mlijeka te u toplo mlijeko umijesati 1/2 kg izdrobljenih petit keksa te pustit da se ohladi.
3.
U međuvremenu grožđice potopite u rumu,a žele bombone isjeckajte na tanke listice.
4.
Nakon što se 2.smjesa ohladila,ubacite u nju žele bombone,grožđice (suvice),mljevene bademe/orahe/ljesnjake te pomijesajte sve skupa s 1.smjesom (to radite s kuhacom7žlicom i sl.,ne mikserom!).
5.
Kada ste sve spojili,smjesu izlijte u kalup (ja sam koristila okrugli za torte,a mozete i neku tecu,ovisno kakav oblik zelite) u koju ste prethodno stavili aluminijsku foliju (puno lakse cete izvadit tortu)
6.
Na samom kraju tortu stavite prvo 2 sata u zamrzivac,a potom u hladnjak da se torta stisne.
Posluživanje
Izvadite iz kalupa u kojem ste hladili tortu terezite na tanke snite jer je dosta zasitna. Dobar teek!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar