Sastojci 4 osobe
biskvit;
12 dag Oštro brašno Podravka
8 dag mljevenih lješnjaka(oraha)
6 jaja
8 dag meda od bagrema
5 dag šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 mala žličica Praška za pecivo Docela
pola žličice isjeckanog anisa
krema;
15 dag maslaca
8 dag meda od bagrema
6 dag mljevenih lješnjaka
1 velika žlica ruma
posip;šećer u prahu
ili
čokoladna glazura;
15 dag čokolade za kuhanje
2 velike žlice ulja
Priprema
1.
Dobro izmješajte žumanjke sa medom.Dodajte šećera,brašno,prašak za pecivo,anis,lješnjake(ili orahe) i na kraju snijeg od bjelanjaka.Lagano umješajte bjelanjke...ne mikserom.Masu istresite u manji pleh obložen pek papirom.Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
2.
Za kremu pjenasto izmješajte maslac,dodajte med,lješnjake i rum.Dobro izmiksajte pa premažite biskvit i poklopite drugom polovicom biskvita.U orginalu idu u biskvit i kremu orasi...pa možete raditi i s njima.
3.
Po želji ukrasite s ačokoladnom glazurom za koju na pari otopite čokoladu s uljem.Ili obilno pospite sa šećerom u prahu.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar